فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات

متن حقوقی سند اقرارنامه زوجیت:

 

بتاریخ تحریر حاضر گردیدند آقای ….. و خانم …… با مشخصات فوق و  بعد الحضور و با احراز هویت بوسیله معرفین به شرح صدر در نهایت صحت و سلامت و با طیب خاطر و با رضای کامل اقرار و اعتراف صریح قانونی و شرعی نمودند بر این که در تاریخ ………… با رعایت کامل موازین شرعی و به طور عادی با مهریه ………  (عندالمطالبه / عندالاستطاعه) به عقد نکاح دایم یکدیگر در آمده و دارای اولاد به نام‌های ……….. بوده و این عقد کماکان به قوت و اعتبار خود باقی است و هم چنین طرفین اقرار و اعتراف صریح نمودند که زوج همسر دیگری نداشته و نامبردگان با مسئولیت تامه و کامله خود و علم و آگاهی کامل نسبت به اقاریر خود این سند را امضاء نمودند و این ورقه در حکم سند ازدواج نامبردگان می‌باشد. مفاد این سند فقط در نفس اقرار نافذ و معتبر است و این سند بنا به تقاضای مقرین فوق جهت ارائه به اداره ثبت احول ….. تنظیم گردید.

اقرار زوجیت

حاضر شدند در تاريخ ذيل همين سند آقاي …………. و خانم ……….  و بعدالحضور در كمال صحت و سلامت روحي و رواني كامل اقرار  نمودند در تاريخ  ………….. با قرائت  صيغه نكاح موقت شرعي مذكور در مساله   2369 توضيح المسائل حضرت امام خميني (ره) باقصد و هدف صرفا محرميت  و جهت آشنایی بیشتر برای ازدواج دائم به قصد برقراري نكاح موقت به مدت 9 ماه جاري نموده و ايجاب صيغه شرعي از ناحيه زن به شرح زوجتك نفسي في المده المعلومه علي المهر المعلوم و قبول صيغه شرعي به شرح “قبلت ” از ناحيه مرد به زبان عربي عينا  از متن مساله 2369 توضيح  المسائل حضرت امام خميني (ره) صحيحا  با تعيين مهر معلوم قرائت و نيز شرط گرديد كه آداب و نزاكت هاي اخلافي- اداري و شرعي را به نحو كامل رعايت و به جهت رعايت شئونات شغل و شئونات زن هيچگونه ملاقات  حضوري در محل کار وی نداشته باشند.

 

بیشتر بخوانیم

ماده ۳۲ قانون ثبت احوال

طلاق، رجوع و بذل مدتکه در دفتر رسمی طلاق به ثبت نرسیده باشد با ارائه اقرارنامه رسمی در اسناد ثبت احوال طرفین ثبت خواهد شد. ازدواج‌هایی که در دفاتر رسمی ازدواج به ثبت نرسیده باشد در صورت وجود شرایط زیر در اسناد سجلی زن و شوهر ثبت خواهد شد:

  1. ارائه اقرارنامه رسمی مبنی بر وجود رابطه زوجیت بین متقاضیان ثبت واقعه ازدواج.
  2. در موقع تنظیم اقرارنامه سن زوج از بیست سال تمام و سن زوجه از هجده سال تمام کمتر نباشد.
  3. گواهی ادارات ثبت احوال محل صدور شناسنامه‌های زوجین به این‌که در تاریخ اعلام واقعه طرفین در قید ازدواج دیگری نمی‌باشند.
    تبصره – نمایندگان ثبت احوال مکلفند پس از ثبت واقعه رونوشت اقرارنامه را به دادسرای محل ارسال نمایند.

تذکر:

  1. در موقع تنظیم اقرارنامه سن زوج از بیست سال تمام و سن زوجه از هیجده سال تمام کمتر نباشد.
  2. ذکر زمان وقوع عقد.
  3. ذکر مکان وقوع عقد.
  4. ذکر شرایط مقرر شده ضمن عقد (باظهار طرفین).
  5. ذکر مهریه مقرر و میزان و نحوه پرداخت آن (به اظهار طرفین).
  6. و اقرار ضمنی مقرین به اینکه زوج همسر دیگری ندارد

نظریه شماره ۸۴۶۷/۷ ـ 1386/12/19 اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه اشعار می‌دارد:

«علی‌الاصول اقرارنامه‌های رسمی زوجیت که در اجرای ماده ۳۲ قانون ثبت احوال مصوب ۱۳۵۵ با اصلاحات بعدی با مراجعه و توافق زوجین واجد شرایط قانونی در دفتر اسناد تنظیم می‌شود، شامل زمان و مکان وقوع عقد نکاح و شرایط ضمن عقد و مهریه و میزان و نحوه پرداخت آن و اینکه مرد همسر دیگری ندارد، می‌باشد به استناد چنین اقرارنامه رسمی، مراتب ازدواج زوجین در اسناد سجلی آنان ثبت می‌شود و موضوع ثبت همان ازدواج با وصف مذکور بشرح بالا، در دفتر ازدواج منتفی است.»

اشخاصی که می‌توانند جهت ثبت ازدواج مراجعه و اقدام نمایند

زوجینی که با یکدیگر ازدواج شرعی نموده‌اند می‌توانند با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی محل اقامت نسبت به تنظیم اقرارنامه رسمی زوجیت که در آن  مشخصات زوجین بطور کامل قید و تاریخ دقیق ازدواج درج شده باشد اقدام نموده و با ارائه اقرارنامه رسمی و اصل شناسنامه خود درخواست ثبت آن را در سند سجلی و شناسنامه خود از اداره ثبت احوال محل اقامت و یا محل صدور شناسنامه خود بنمایند.

مدارک مورد نیاز

  1. ارائه اصل اقرارنامه رسمی زوجیت
  2. اصل شناسنامه زوجین و تصویر از صفحات آن
  3. ارائه فیش بانکی به مبلغ ۲۰۰۰ ریال نزد کلیه شعب بانک ملی ایران بنام سازمان ثبت احوال کشور

چگونگی ثبت ازدواج در اسناد سجلی و شناسنامه‌های زوجین

احدی از زوجین با ارائه مدارک فوق الذکر می‌تواند به نزدیکترین اداره ثبت احوال محل سکونت مراجعه و به درخواست ثبت واقعه را در شناسنامه‌ها بنماید که به دو صورت ذیل عمل خواهد شد:

  • الف) چنانچه محل صدور شناسنامه‌ها ثبت احوال محل مراجعه باشد با بررسی اسناد و صدور تاییدیه مربوطه ظرف یکروز واقعه در اسناد سجلی زوجین و شناسنامه‌ها درج و تحویل می‌شود
  • ب) چنانچه محل صدور شناسنامه‌ها و یا یکی از آنها اداره ثبت احوال دیگری باشد با استعلام از اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه (شناسنامه‌ها)‌ گواهی مربوطه مبنی براینکه طرفین ازدواج در قید زوجیت دیگری نمی‌باشند اخذ و سپس در شناسنامه‌ها و سند سجلی درج می‌گردد.

 دفتر اسناد رسمی ۶۶۲ تهران 

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شرفی
شرفی
۱۴۰۱/۰۲/۱۹ ۱۷:۵۱

با سلام و تشکر
با توجه به امکان ثبت واقعه ازدواج از عادی به رسمی در دفاتر ازدواج هنوز امکان تنظیم اقرار نامه زوجیت در دفاتر اسناد رسمی وجود دارد یا خیر؟ و بخشنامه ای نافی این صلاحیت دفاتر اسناد رسمی صادر شده یا خیر؟

کریم
کریم
۱۴۰۱/۰۷/۲۰ ۱۴:۵۴

بنام خدا.با سلام.
پدر بنده این اواخر فوت کردند.ایشان بازنشسته بودند.برای برقراری مستمری آن مرحوم به همسرش به بیمه تامین اجتماعی مراجعه کردیم.بیمه به سند ازدواج ایراد گرفته که عقد دائم در آن ذکر نشده.در سند ازدواج آنها که در سال ۵۹ در دفتر خانه اسناد رسمی تنظیم شده نوشته نوع سند اقرار زوجیت.مشخصات هردو ذکر شده ومقدار مهریه.الان ما چکار کنیم وضعیت مادرمان از نظر پزشکی ومالی بد است وگر بیمه ومستمری او وصل نشود محکوم به مرگ است.ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید

4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x