نسبت به سه دانگی که مالک نیست باید سند انتقال تنظیم و در خصوص سه دانگ دیگر که خود مالک بوده و به نوعی انتقال به واحد خود محسوب میشود ضمن همان سند انتقال، اعلام رضایت نماید.
خیر ولی خاص در حکم ولی و دارای همان اختیارات است، حتی اختیار فروش اموال صغیر را دارد، بهتر است مراتب، مکتوب جهت ارشاد به ثبت احوال اعلام شود و نیاز به هیچگونه تنفیذ یا رسیدگی قضایی ندارد.
خیر همکار و به عبارتی دفترخانه ذینفع نیست و مغایر ماده ۶۲ آیین نامه دفاتر اسناد رسمی است.
یک نظر؛ بله اراده طرفین بر وضع چنین شرطی هست و بلااشکال است.
نظر دیگر؛ تالی فاسد دارد و امکانپذیر نیست مثلا چنانچه نسبت به ملک بازداشتی صورت گیرد و بعد حق فسخ اضافه شود، پای حق شخص ثالثی درمیان است که جای تامل بیشتر دارد و ممکن است با نیت تضییع حقوق بازداشت کننده، طرفین قصد اضافه کردن این شرط را داشته باشند.
بله، این امکان وجود دارد.
خیر، کپی سندیتِ قضایی ندارد و قطعا نیاز به اخذ گردش ثبتی است مگر دسترسی به اصل سند امکانپذیر باشد.
بلی، تنظیم قراردادهای خصوصی افراد بموجب ماده ۱۰ قانون مدنی در صورتی که مخالف قانون و اخلاق حسنه و نظم عمومی نباشد در دفاتر ممکن میباشد.
بلی، تنظیم مشارکت در کسب و کار یا قرارداد استارتآپ در دفاتر اسناد رسمی بلامانع است.
خیر اصل بر صحت است و تنظیم وکالت بلامانع است مگر دستورالعمل یا بخشنامه مبنی بر منع صادر شود.
بله منعی وجود ندارد.
اجاره نامه میتواند شفاهی هم باشد. بله با اقرار موجر و به استناد مستنداتی مثل دارایی و بیمه میتوان سند اجاره و صلح سرقفلی (ضمن اجاره یا بصورت جداگانه) تتظیم نمود.
نسبت به املاکی که امکان ارسال سیستمی استعلام وجود ندارد، بله مثل املاک تجاری
بله بلااشکال است
اگر در حکم صراحت داشته باشد که دادگاه به این مسئله ورود پیدا کرده و قید نموده که مثلا وراث متوفی منحصرا فلانی است نیاز به اخذ انحصار وراثت نیست، در غیر این صورت جهت تنظیم سند، به انحصار وراثت نیاز است.
مطابق ماده ۱۰ ق اوقاف، در ثبت معاملات راجع به عین یا منافع موقوفه باید از سازمان مربوطه استعلام نمود و در فرض سوال نیاز به اخذ مجوز نیست.
بله مطابق ماده ۳ ق مذکورو محاکم ظرف یک هفته موظف هستند نسبت به تخلیه اقدام نمایند.
خیر دفاتر هیچ تکلیفی به قید درسند ندارند ولی میتوانند وجود این حق را به طرفین سند اطلاع رسانی نمایند.
صورت مجلس تفکیکی ملاک محاسبات است.
خیر طبق بخشنامه اخیر سازمان، موظف به اخذ اعتبار وکالت هستیم و وقتی یکبار اصالت و اعتبار تایید شد نیاز به استعلام مجدد ندارد. نظر مخالف هم وجود داشت و اینکه یک محدودیت زمانی عرفی، برای مهلت این استعلامات درنظر گرفته شود.
بله به طرق مقتضی احراز شخصیت حقوقی با سردفتر است. البته باید عنایت داشت که الزام دراخذ استعلام ثبت شرکتها، صرفا در انتقال سهام شرکتهاست
از آنجا که خدمات دفاتر اسناد رسمی گسترهایی به وسعت ایران اسلامی دارد ما را برآن داشت تا در جهت هرچه بیشتر آشنا کردن مردم با مزایای سند رسمی و در عین حال ارائه اطلاعات مفید و کاربردی به جامعه فرهیخته دفاتر اسناد رسمی گامی ولو اندک در جهت توسعه سند رسمی که ارتباط تنگاتنگی با امنیت اجتماعی جامعه دارد برداریم بدین منظور سایت مذکور در جهت ارائه آخرین اخبار و اطلاعات باذکر این نکته که فاقد هرگونه جنبه تبلیغاتی میباشد جهت خدمت به مردم و جامعه دفاتر اسناد رسمی راه اندازی نموده و دست یاری به سوی همه فرهیختگان جامعه حقوقی کشور دراز کرده و اسمتدادی به روشنی آفتاب دانش میطلبیم.