دفتر اسناد رسمی ۶۶۲ تهران
دفتر اسناد رسمی (دفترخانه یا محضر) یک نهاد مدنی برای تنظیم حرفه ای عقود و قراردادها و ثبت رسمی اسناد در ایران است.
هر چند این نهاد وابسته به قوه قضاییه ایران است ولی به صورت مستقل و بدون وابستگی مالی به حاکمیت سیاسی اداره می شود. دفتر اسناد رسمی بعنوان یک مرکز حقوقی و مدنی رابط حاکمیت و شهروندان است، مهم ترین کار این نهاد تامین و تضمین امنیت حقوقی و اقتصادی جامعه است.
این نهاد دارای مسئولیتی مستقل از دولت و قوای حاکم است و با تنظیم اسناد در جلوگیری از وقوع نزاعهای بی مورد و کاهش مراجعات مردم به محاکم دادگستری نقش دارند. کمک به تامین بهداشت حقوقی جامعه، از طریق تثبیت مالکیت شهروندان بر اموال و دارائیهای خود و رسمیت بخشیدن به عقود و تعهدات وصول برخی درآمدهای دولت از کارهای این نهاد است.
از آنجایی که پیشبینی نهادی به نام دفاتر اسناد رسمی جهت تامین و تضمین امنیت حقوقی و اقتصادی جامعه و کمک به بهداشت حقوقی جامعه میباشد لذا عملکرد این دفتر منطبق بر تعالیم دینی ارزشهای اخلاقی و در چهارچوب ضوابط و معیارهای قانونی بوده و در راستای انجام مسئولیت اجتماعی خویش و به امید اثربخشی و ارتقاء کیفیت کار خود علاوه بر انجام وظایف تشکیلاتی و رعایت قوانین و مقررات فلسفه و رسالت اجتماعی خود را بر اصول زیر استوار نمودهایم
آشنایی با
آشنایی با وظایف سردفتر
اداره امور دفتر اسناد رسمی به عهده سردفتر میباشد.
سردفتر بنا به پیشنهاد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و با جلب نظر مشورتی کانون سردفتران و دفتریاران انتخاب میشوند.
بنظر دکتر کاتوزیان سردفتر در واقع یک شاهد ممتاز در معاملات است و می تواند به عنوان ناصح و هدایت کننده در معاملات عمل کند و زمینه ایجاد اختلاف در آینده را از بین ببرد داشتن دانش و اطلاعات حقوقی کافی از ملزومات فعالیت در این حرفه می باشد تا سر دفتر بتواند از موانع و اشکالات حقوقی و قضایی که گاهی پیش می آید با موفقیت عبور کند.
آشنایی با وظایف دفتر یار
آشنایی با وظایف دفتر یار دوم
هر دفترخانه علاوه بر یک دفتریار که سمت معاونت دفترخانه و نمایندگی سازمان ثبت را دارا میباشد و دفتریاران آن نامیده میشود و میتواند یک دفتریار دوم نیز داشته باشد.
دارندگان دانشنامه لیسانس را بدون کارآموزی و دارندگان دیپلم کامل متوسط را به شرط یک سال کارآموزی می توان به دفتریاری دفاتر اسناد رسمی انتخاب نمود.
با توجه به اینکه طبق قانون اصلاح پاره ای از مواد قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران مصوب ۱۳۷۱ و آییننامه آن، دفتریار دوم جز، کارکنان دفترخانه و مشمول مقررات قانون کار شناخته شده است، تحقق بازنشستگی وی از طریق ادارات کل کار و امور اجتماعی و سازمان تامین اجتماعی، موجب پایان رابطه شغلی وی با دفترخانه میشود.
دفتر اسناد رسمی مرکب از سردفتر، دفتریار و تعدادی کارمند اعم از ثبات، سند نویس، بایگان به فراخور نیاز دفتر میباشد.
سند نویسان همان «محررین» هستند و این شغل یکی از مهمترین سمتها در یک دفترخانه است.
دفتر نویس یا «ثبات» کارکنانی بودند که متون اسناد تنظیمی را در دفتر، سردفتر جاری ثبت میکردند و این دفاتر به امضای متعهدین و سردفتر و دفتریار میرسید. از سالهای ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۵ و سالهای پس از آن با راه اندازی سامانه ثبت الکترونیک اسناد به تدریج این شغل از تشکیلات دفاتر اسناد رسمی حذف گردید.
از آنجا که خدمات دفاتر اسناد رسمی گسترهایی به وسعت ایران اسلامی دارد ما را برآن داشت تا در جهت هرچه بیشتر آشنا کردن مردم با مزایای سند رسمی و در عین حال ارائه اطلاعات مفید و کاربردی به جامعه فرهیخته دفاتر اسناد رسمی گامی ولو اندک در جهت توسعه سند رسمی که ارتباط تنگاتنگی با امنیت اجتماعی جامعه دارد برداریم بدین منظور سایت مذکور در جهت ارائه آخرین اخبار و اطلاعات باذکر این نکته که فاقد هرگونه جنبه تبلیغاتی میباشد جهت خدمت به مردم و جامعه دفاتر اسناد رسمی راه اندازی نموده و دست یاری به سوی همه فرهیختگان جامعه حقوقی کشور دراز کرده و اسمتدادی به روشنی آفتاب دانش میطلبیم.