متن حقوقی سند وصیت نامه عهدی
بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و اله الطیبین الطاهرین
حاضر گردید و درکمـال صحت و سلامت عقل و ادراک پس از اقرار بوحدانیت حضرت احدیت جل شانه ونبوت انبیاء عظام وخاتمیت نبوت نبـی اکرم حضرت محمدبن عبدالله صلی الله علیه واله ومقام عصمت وطهارت انـوارطیبه طاهره چهارده گانه سلام الله علیهم اجمعین و امامت حضرت مولی الموالی علی بن ابی طالب و یازده فرزندش علیهم التحیه و الثناء و اعتقاد ماجاء به النبی (ص) وکلیه عقائد اسلامیه اصولا وفروعا وصی شرعی وقانونی خود قرار داد دونفرازفرزندانش را بنام های: که پیوسته خـدای متعال را نـاظر اعمال خویش بدانند و پس از فوت موصیه تخلف و مسـامحه ننماید و امور ذیل را بانجام برسانند:
الف: تجهیز و تغسیل و تکفین و تدفین مطابق با شئونات خانوادگی در قطعه پیش خرید در………
ب: استیجار سال صوم وصلاه بنیابت موصیه و اجرت آن مطابق روز
ج: نماز لیله الدفن به هر میزان اجرت که صلاح بدانند و مراسم ایام فوت (سوم و هفتم و چهلم و اولین سالگرد) را وفق اعتبار و شئون خانوادگی بجا آورند
د: نیابتا یکی از اوصیاء به مکه مکرمه و مدینه منوره مشرف گردد
ﻫ: کلیه اثاث البیت رابین خود تقسیم یا به فقرا تملیک نمایند
وصیت عهدی
در تعریف وصیت عهدی آمده است:
- وصیت عهدی عبارت است از این که شخصی یک یا چند نفر را برای انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگری مأمور کند. مثل این که شخصی را وصی کند تا بعد از مرگش، بدهیهای او را پرداخت کند.
- در وصیت عهدی شخصی را که به موجب وصیت، به عنوان ولی بر صغیر یا بر کارهای دیگر انتخاب شده ،وصی میگویند.
- در وصیت عهدی، وصیتکننده فرد یا افرادی را برای اداره بخشی از اموال خود و نیز سرپرستی فرزندانش پس از مرگ تعیین میکند و مسئولیت را به آنها میسپارد. این در حالی است که در وصیت تملیکی، شخص بخشی از اموال خود را پس از مرگ به فرد یا افرادی تملیک میکند که این فرد یا افراد میتوانند فردی از خانواده یا هر فرد دیگری باشد.
تذکر:
«در صورتی که در وصیتنامه ذکر مبلغ شده باشد موضوع با قسمت اخیر بند ۴۵۴ مجموعه بخشنامههای ثبتی منطبق است و نیز با توجه به تبصره ۲ ماده ۵۰ قانون دفاتر اسناد رسمی چنانچه در وصیتنامه مبلغی ذکر نشده باشد حقالثبت آن غیرمالی محاسبه خواهد شد».
دمتون گرم این نمونه ها خیلی به درد میخوره
الهی شکر
با سلام
ممنون از ارائه نمونه وصیت عهدی و توضیحات مربوط با آن
با سلام و تشکر از همکار محترم ۶۶۲ تهران
از اطلاعات شما گاها استفاده می کنیم و از این بابت سپاسگزارم.
سلام سپاسگزارم از بذل توجه و محبت شما
امیدوارم مفید واقع شود