فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات
View Categories

متن حقوقی سند وکالت فسخ اجاره

ثبت درخواست تنظیم و بررسی قرارداد آنلاین

حداکثر اندازه فایل: ۲۵۶ MB.

درخواست بررسی آنلاین قرارداد - دفتر اسناد رسمی 662

متن حقوقی سند وکالت فسخ اجاره

مورد وکالت : مراجعه به دفاتر اسناد رسمی  علی الخصوص دفتر اسناد رسمی شماره …… و اقدام به فسخ سند اجاره نامه شماره ….. مورخ …. دفتر ….. و تنظیم سند فسخ اجاره مذکور و یا هر سند دیگر که در خصوص فسخ سند اجاره لازم باشد و امضای ذیل اوراق و اسناد و دفاتر مربوطه و تحویل دادن مورد اجاره و پرداخت کلیه بدهی ها و هزینه های مربوطه و اخذ مبلغ ودیعه و تحویل آن به موکل در ازای اخذ رسید کتبی بطوریکه در هیچیک از موارد و مراحل فوق نیازی به حضور و امضای مجدد موکل نباشد. 

برای مشاهده محتوا باید اشتراک ویژه تهیه نمایید

بیشتر بدانیم

  • رای وحدت رویه کانون سردفتران و دفتریاران

    شماره ۸۵۵/ ۹۶۰۰۱

    مورخ ۸/ ۳ / ۱۳۹۶

     

     در اجرای شق ۲ ماده ۶۶ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران، اینک موضوعاتی که در کمیسیون وحدت رویه مطرح و منجر به اظهار نظر گردیده و به موجب نامه شماره ۳۳۰۳۶ /۹۶ مورخ ۲۴ / ۲ / ۱۳۹۶  اداره کل دفتر حقوقی و امور مجلس مورد تایید معاونین و مشاورین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قرار گرفته و یا منصرف از نظر کمیسیون منجر به اظهار نظر گردیده است جهت اطلاع و رعایت مفاد آن ذیلا ابلاغ می‌شود.

     

    ۱_  در خصوص سوال (( با عنایت به اصلاح قانون مالیات های مستقیم آیا در حال حاضر دفاتر اسناد رسمی تکلیفی به استعلام از مراجع مالیاتی قبل از تنظیم اسناد اجاره، رهن، تقسیم نامه و فسخ و اقاله دارند یا خیر؟)) بحث و بررسی لازم به عمل آمد و بدین شرح اظهار نظر گردید:

    نظر به صراحت ماده یک قانون تسهیل تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی و محدود شدن تکلیف دفاتر اسناد رسمی در موضوع استعلام از مراجع مالیاتی در خصوص انتقال عین اراضی و املاک و همچنین تصریح تبصره ۴ الحاقی به ماده  ۱۸۷ قانون مالیات های مستقیم به ضرورت اخذ گواهی پرداخت مالیات در انتقال املاک، در تنظیم اسناد اجاره، رهن، تقسیم نامه، اقاله و فسخ تکلیفی به استعلام از مرجع مالیاتی برای دفاتر اسناد رسمی مشهود نیست.

     

    بند ۷۶ بخش نامه های ثبتی

     

    فسخ اسناد، اجاره و ثبت تخلیه عین مستاجره

     

    در مواردی که تخلف از مقررات مربوط به روابط موجر و مستاجر محرز است قید فسخ سند اجاره جز با حضور و امضا طرفین و با صدور حکم دادگاه ممنوع است و در مواردی که از مرجع صالح تخلیه عین مستاجره اعلام می شود باید مراتب در ملاحظات ثبت دفتر قید و امضا شود.

متن حقوقی سند وکالت فسخ اجاره

سوال: سلام و وقت بخیر همکاران فسخ اجاره نیاز به استعلام دارایی داره ؟

پاسخ: برای  تنظیم سند اجاره و  فسخ آن نیازی به استعلام دارایی نیست.

 

سوال: سلام وقت بخیر سند اجاره ای تنظیم گریده و مدت آن منقضی شده است حال برای فسخ اجاره (فقط صرفا” به منظور حذف خلاصه معامله و از جهت سیستمی ) چه باید کرد .. با توجه به اینکه مستاجر حاضر به حضور در دفترخانه نیست و متصرف عین مستاجره نیز می باشد. آیا بخشنامه ای در این خصوص موجود می باشد؟ اجاره تازه منقضی شده و موجر از جهت حذف خلاصه معامله درخواست  حذف خلاصه معامله را دارد ولی از آن جهت که مستاجر حاضر نمیشود اینجا دچار چالش شدیم ما. بخشنامه ای هم در این خصوص بود که گفته بود این مورد در حیطه اختیارات املاک هست و پاسخ صریحی داده نشده است

پاسخ:

 

سوال: آیا موکل می تواند نسبت به بخشی از وکالت ، وکیل را عزل کند یا وکیل نسبت به بخشی از وکالت استعفا دهد؟ 

پاسخ: بله نسبت به جزئی از وکالت عزل یا استعفا صورت می پذیرد مثلا” وکیل از موارد وکالت ،فقط نسبت به مراجعه به شهرداری و امور مربوطه استعفا دهد و نسبت به موارد دیگر به قوت خود باقیست.

 

سوال: چنانچه در وکالتی، وکلا دونفر باشند (منفردا درانجام امور اداری و متفقا درفروش و انتقال) اگر موکل یکی از وکلا را عزل کند تکلیف وکالت چیست؟

پاسخ: اراده موکل براین بوده که وکلا مجتمعا” به انجام وکالت اقدام کنند. اینک اراده و خواست موکل در عزل یکی از وکلا و انجام وکالت توسط یک وکیل است پس با عزل احد از وکلا ، اراده و اذن موکل نسبت به وکیل دیگر پابرجاست و وکالت نسبت به وکیل دیگر به قوت خود باقیست و مراتب فوق در سند عزل وکیل قید میشود البته نظر مخالف هم وجود داشت . پیشنهاد ؛ موکل، هر دو وکیل را عزل کند و یک وکالت جدید فقط نسبت به وکیل مورد نظر خود تنظیم نماید . در خصوص استعفای احد از وکلا در مورد سوال، برای دادن پاسخ صحیح نیاز به بررسی بیشتر دارد .

 

سوال: در استعلام اعتبار اجاره از دفتر تنظیم کننده قید شده ( بموجب نامه شماره … اداره اجرا ،مورد اجاره تخلیه و تحویل مالک گردید) آیا این به منزله فسخ اجاره است یا باید جداگانه نسبت به تنظیم فسخ اجاره اقدام شود؟

پاسخ: در راستای مواد ۱۴ و ۱۵ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب ۵۶  ، تخلیه به منزله فسخ اجاره است و نیاز به تنظیم فسخ جداگانه نیست .

 

سوال: چنانچه اجاره نامه سال ۹۳ تنظیم شده باشد به مدت ۳ سال ، پس از انقضای مدت خودبخود اجاره فسخ خواهد شد یا  می بایست در دفترخانه فسخ نمود؟

پاسخ: باید قائل به تفکیک شد،  اجاره ملک مسکونی ست یا تجاری ؛ اگر تجاری ست ،چنانچه رابطه استیجاری مربوط به قبل از سال ۷۶ و مسبوق به سابقه باشد مشمول قانون ۵۶ بوده که چیزی به عنوان انقضای مدت نداریم . در غیر اینصورت با انقضای مدت اجاره فسخ میگردد. اجاره مسکونی هم مشمول ماده ۳ قانون روابط موجر و مستاجرمصوب ۷۶ خواهد بود که با انقضای مدت فسخ گردیده و می‌توان در صورت لزوم اجرائیه جهت تخلیه صادر نمود .

 

سوال: سلام برای اقاله سند اجاره که ۱۰ ساله هستش  و همچنان مدت دارد

برای وارد کردن اقاله در سامانه کد ۷۱۱ برای اسناد قطعی هست و مختص اجاره نیست چیکار کنیم؟

پاسخ: سلام چنانچه سند اجاره در دفتر شما تنظیم شده از قسمت خدمات ثبتی ، فسخ تنظیم کنید با حضور موجر و مستاجر و بعد اگر خلاصه اجاره قبلی با سیستم ارسال شده در سامانه مدیریت املاک فسخ را  وارد کنید چنانچه خلاصه قبل از ابان ۹۱است از طریق نامه مکانیزه و اسکن فسخ به حوزه ثبتی چنانچه فسخ در دفترخانه دیگر انجام شده اقرارنامه فسخ بنویسید و به حوزه ثبتی و دفترخانه دیگر ارسال کنید.

 

سوال: برای انتقال سرقفلی مغازه . مستاجر به موجر وکالت داده که سرقفلی را به نام خود برگرداند. ولی در متن وکالت نامه به فسخ سند اجاره هیچ اشاره ای نشده است و تاریخ اجاره نامه برای سال ۸۶ می باشد که زمان  اجاره هم منقضی شده هست . آیا باز هم نیاز به تنظیم سند فسخ اجاره هست یا نه؟ هم سند صلح سرقفلی دارد و هم اجاره دارد. اما اجاره نامه برای سال ۸۶ هست که سه سال آنهم تمام شده است. اجاره نامه ۳۵ ماه بوده یعنی زیر سه سال پس خلاصه معامله اداره ثبت نرفته است.

پاسخ: خلاصه سند اجاره به ثبت ارسال شده ؟ سند اقاله برای صلح سرقفلی تنظیم کنید  و برای اجاره نامه اگر خلاصه به ثبت رفته ی فسخ نامه ارسال کنید.

* پس اجاره نامه مشکلی نداره فقط مورد وکالت چیه ؟ اقاله یا صلح ؟ با ی استعلام دارایی طبق وکالت اقدام کنید.

* دوست عزیز وقتی وکالت از طرف متصالح بمصالح در زمینه صلح داده شده پس ازاینکه از دارایی پاسخ دارایی رادریافت نمود و سند صلح بنام موکل یا مصالح اولیه نوشته شد همان متصالح یا وکیل میتواند اجرت المثل از تاریخ  انقصای سند اجاره با توجه بمیزان سرقفلی دریافتی در زمان تنظیم صلح سرقفلی را از موکل مطالبه و از زمان تنظیم سند صلح جدید و حتی اگر درمتن وکالت هم موضوع اقاله پیش بینی شده باشد حق دارد با اخد پاسخ از دارایی موضوع صلح را اقاله نماید و تا زمان تخلیه اجرت المثل را برابر نظر کارشناس از موکل مطالبه نماید.

 

سوال: سلام شب بخیر ششدانگ ملک مزروعی چند ماه پیش خودمان اجاره تنظیم کردیم دو ساله برای یک نفر الان مالک اومده و دوباره میخواد همون ملک رو یک ساله به شخص دیگه ای اجاره بده با توجه به اینکه اجاره قبلی پشت سند قید نشده امکانش هست یا باید اجاره قبلی ابتدا فسخ بشه؟

پاسخ: منافع یک مورد را نمیشه به دونفر  بصورت جدااجاره‌ داد اول فسخ اجاره قبلی بعد تنظیم سنداجاره بعدی

 

سوال: سلام اجاره نامه ی ده ساله درسال۸۵  بین پدر وپسر تنظیم شده پدر فوت شده الان برای فسخ نامه به چه نحوی عمل شود و آیا استعلام ثبت هم لازمه؟

پاسخ: با سلام فسخ زمانی مصداق دارد که عقد به قوت خود باقی باشد . چون مدت اجاره منقضی شده است لذا عقد اجاره طبق ماده ۴۹۴ قانون مدنی برطرف شده است .

 

سوال: سلام دوستان آیا با وجود اینکه اگه تصدیق اصالت اسناد اجاره رو بگیریم در صورت فسخ،مراتب فسخ در ذیل متن سند اجاره کامل میاد؛ آیا هنگام تنظیم اقرار نامه ی غیر مالی فسخ سند اجاره باز هم استعلام از دفترخانه تنظیم کننده آن لازمه؟؟ یا رعایت بند ۶۶ مجموعه بخشنامه های ثبتی به نظر، الزامی هست؟

پاسخ:

 

سوال: سلام فردی مالک یه خانه بوده و فوت کرده وراث شامل دو دختر و یک پسر و یک همسر میباشند فرزندان خواهان تنظیم سندی براین اساس هستند که تا زمان زنده بودن مادر هیچکدام حقی در این خانه نداریم و تا زمان زنده بودن مادر از خانه استفاده نماید و بعد از فوت مادر خانه بین وراث تقسیم شود

آیا میشه اقرار دستی بین خودشون بنویسن یا اگر بخان سندی در دفترخانه بطور رسمی ثبت کنند چه نوع اقراری بنویسیم ؟؟

پاسخ: دوست عزیز چنین سندی باید درقالب اجاره طویل المدت بااجاره بها جزیی تنظیم ورثه هم اقراربدریافت اجاره بها درتمام مدت بنمایندودرسندحق واگذاری بغیر کلا وجزیا از مستاجر سلب گردیده  و مباشرت مستاجر شرط استفاده از اجاره شده لذا بافوت مستاجر ولو مدت باقی باشد موجرین حق فسخ رانسبت بباقیمانده مدت خواهند داشت 

ضمنا وقتی استیفا منافع با مادر یاهمان مستاجر است قید اینکه ورثه مجدد بدیگری اجاره ندهند کاری زائد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجوی پیشرفته اسناد

فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات