متن حقوقی سند صلح سهام
کلیه حقوق واقعی و حقیقی, عینی, تملکی, تصرفی و احتمالی و فرضی مصالحین ناشی از سهم الشرکه نامبردگان در شرکت …………. با مسئولیت محدود به شماره ثبت …………………. در اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری تهران و بشناسه ملی ………………………..که مقدار و میزان آن عبارت است از تعداد …………….سهم الشرکه مصالحین در شرکت فوق الذکر با جمیع امتیازات و آثار مترتبه و ناشیه بدون استثنا چیزی بنحوی که پس از این دیگر هیچگونه حقی از حقوق مزبور برای مصالحین در مورد صلح باقی نیست و همه آن حقوق در مورد صلح متعلق به متصالحین است و متصالحین باقراره مورد مصالحه را متصرف گردیده و آنرا قبض نموده است.
مال الصلح مبلغ: …………………….. ریال وجه رایج معادل ارزش اسمی مورد مصالحه که باظهاره تماما و نقدا به مصالحین تادیه و تسلیم گردید و باقراره کلیه شرایط صحت صلح قطعی اعم از صیغه و قبض و اقباض وغیره اجراشده و به احتیاط کافه خیارات خصوصا خیار تدلیس و خیار غبن هر چند فاحش از متعاقدین مرقوم اسقاط گردید و در صورت بروز و کشف هر گونه فساد در مورد صلح , مصالحین عهده دار پرداخت غرامات وارده به متصالحین ازحال الی ده سال شمسی علاوه بر رد وجه المصالحه بر متصالحین گردیدند.
بخشنامه شماره ۱۰/۱۳۰ مورخ ۵۸/۰۱/۱۴ سازمان ثبت به متصالحین تذکر داده شده و مع الوصف خود مسوول شناسایی مصالحین گردیدند و متصالحین اقرار نمودند که مصالحین از افراد ممنوع المعامله نبوده و در غیر این صورت اظهار نمودند که دولت حق دارد مورد معامله ویا معادل ارزش واقعی آنرا از اموال ایشان ضبط نماید و مسئولیت انجام معامله از هر جهت بعهده طرفین می باشد .ضمنا متصالحین صریحا اقرار به آگاهی کامل از وجود شرکت موصوفه و دارائیها و بدهیها و مطالبات آن شرکت نموده اند و این سند باستناد نامه شماره …………………. مورخ …………………….. اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری تهران و گواهی های شماره …………….. و …………………. و ……………… و …………………… مورخ ……………………… اداره کل امور مالیاتی غرب تهران و صورتجلسه مورخ …………. مجمع عمومی فوقالعاده شرکت فوق الذکر تنظیم گردید.
ضمن سند مصالحین به متصالحین وکالت دادند تا با مراجعه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری برای امضاء ذیل دفاتر نقل و انتقال مربوطه اقدام نماید و لزوم مراتب ثبت انتقال در دفتر اداره ثبت شرکتها به متصالحین تذکر داده شد و مسئولیت عدم رعایت آن با متصالحین میباشد.
نکات مهم
انتقال سهم الشرکه شرکت های سهامی در دفتر خانه بلامانع است.
* حتما در صلح اینگونه سهام به صورت ضمنی وکالت برای متصالح در امضای دفتر نقل و انتقالات شرکت درج کنیم.
* حتما اطلاع متصالح از لزوم ثبت مراتب انتقال در دفتر مربوطه را تصریح کنیم و مسوولیت عدم رعایت این امر را متوجه او کنیم .
* تنظیم سند صلح سهام یا سهم الشرکه در وهله اول نیاز به استعلام از اداره مالیات بر شرکت ها دارید چراکه حسب قانون جهت انتقال سهم الشرکه باید گواهی از اداره دارایی اخذ شود با توجه به پروسه زمان بر این مطلب پیشنهاد می شود در ابتدای امر پس از اخذ مدارک و بررسی روزنامه رسمی و صورتجلسات استعلامی از اداره دارایی جهت تنظیم سند اخذ نمایید پس از اخذ گواهی دارایی از اداره ثبت شرکتها و علائم تجاری استعلامی در خصوص سهام شرکا اخذ نمایید استعلام فوق از طریق اتوماسیون اداره ثبت شرکتها و علائم تجاری ارسال میشود جهت تنظیم این استعلام واریز مبلغ صد هزار ریال به حساب شبا IR210100004001013201010240 و شناسه واریز ۳۳۰۰۱۳۲۶۰۱۶۰۱۳۸۰۰۵۸۴۲۰۷۰۰۰۰۰۰۰ الزامی میباشد که تصویر فیش واریزی نیز اسکن و ضمیمه استعلام میگردد.
اطلاعات مورد نیاز بر اساس نوع ثبت شرکت
– شرکت با مسولیت محدود:
شرط انتقال:
- انتقال به یکی از شرکا آزاد است
- انتقال به شخص ثالث موافقت اکثریت عددی سه چهارم
تشریفات انتقال:
- به موجب سند رسمی باید باشد که شرط صحت انتقال است
- طبق ماده۲۰۰ ثبت آن در مرجع ثبت شرکت ها لازم است
اثر انتقال:
- شریک قدیم و جدید ، از دارائی خود مسولیتی نسبت به قروض شرکت ندارند.
– شرکتهای سهامی:
شرط انتقال;
- قاعده این است که انتقال سهام آزاد است و هیچ شرطی ندارد
- شرط تحدید است که در سهامی عام ممنوع است اما در سهامی خاص مجاز است.
تشریفات انتقال;
- سهم بی نام با قبض و اقباض می باشد چون در وجه حامل است
- سهام بانام با ثبت در دفتر ثبت شرکت ها.
- ضمانت اجرا رعایت نکردن دو شرط فوق مساوی است با بی اعتباری انتقال در مقابل شرکت و اشخاص ثالث
– شرکتهای اشخاص:
- * شرط انتقال
- موافقت تمام شرکا چه انتقال به یکی از شرکاء باشد یا شخصی خارج از شرکت
تشریفات انتقال:
- قانون تصریحی نکرده
- کتبی باید باشد وثبت گردد
- اثر انتقال
- شریک خارج شده مسول قروض شرکت است تا زمان خروج خود
- شریک وارد شده مسول قروض شرکت بعد و قبل از ورود خود است.
نکته 1
در شرکتهای تعاونی، هر عضو میتواند با رعایت مقررات قانون سهم خود را به سایر اعضا یا افراد جدید واجد الشرایط واگذار نماید.
نکته 2
در شرکتهای مختلط سهامی، انتقال سهم شرکای سهامی مانند انتقال سهم در شرکت سهامی بوده و انتقال سهم شرکای ضامن، مانند انتقال سهم الشرکه در شرکتهای تضامنی است.