فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات
View Categories

صلح با منشاء نکاح

ثبت درخواست تنظیم و بررسی قرارداد آنلاین

حداکثر اندازه فایل: ۲۵۶ MB.

درخواست بررسی آنلاین قرارداد - دفتر اسناد رسمی 662

متن حقوقی سند صلح با منشاء عقد نکاح

مورد صلح : کلیه دعاوی مطروحه فعلی متصالحین با منشاء نکاح شماره …………………. مورخ ………….. تنظیمی دفتر ازدواج شماره ………… شهر ……… فیمابین متصالحین (باستثناء طلاق و شروط و قیود ذیل الذکر) اعم از مالی و غیر مالی و اعم از حقوقی و کیفری و غیر آن در هر یک از مراجع ذیصلاح اعم از اداری ، انتظامی ، قضایی ، شبه قضایی .

مال الصلح – رایگان 

شرایط : ضمن العقد شرط و مقرر گردید:                        

 ۱- متصالح ضمن اعلام رضایت قطعی و منجز خود از مصالح در خصوص موضوع قرار شماره ……………… مورخ ………. بایگانی …….. شعبه …….. بازپرسی …… با عنوان خیانت در امانت  و پرونده شماره ………………… مطروحه در شعبه ……… بازپرسی ……………. مطروحه علیه آقای ……………….. به شماره ملی ………….. هرگونه ادعا و اعتراض خود را در خصوص موضوعات و پرونده های فوق علیه نامبردگان اعم از اعتراض و تجدیدنظر و فرجام خواهی از آرای صادره از خود سلب و ساقط نمود.

 ۲-متصالح ضمن قبول کلیه مفاد دادنامه ……………………… مورخ …………. شعبه ………… دادگاه خانواده ……….. خصوصا” طلاق مصالح خانم ……………….. که منتهی به صدور رای بنفع مصالح گردیده است،حق اعتراض اعم از تجدیدنظر و فرجام خواهی و غیر آن را از خود سلب و ساقط نمود و چنانچه قبل از تاریخ این سند اقدام به اعتراض به رای مذکور گردیده باشد متعهد  به استرداد اعتراض خود اعم از تجدیدنظر یا فرجام خواهی گردید و در اجرای تعهد مذکور متصالح ملتزم به اعطای یک فقره وکالت بلاعزل به مصالح با دارا بودن کلیه اختیارات لازمه جهت اقدام مرقوم گردید.

 ۳- متصالح متعهد به خلع ید و رفع تصرف و تحویل تمامت یکدستگاه آپارتمان پلاک ……… فرعی از ………. اصلی بخش  ………… ملکی مصالح به موجب سند کاداستر شماره …………… لغایت ……… روز از تاریخ تنظیم این سند گردیده و متقابلا” مصالح متعهد به استرداد دعوی مطروحه در شعبه ……… دادگاه عمومی ………… گردید. همچنین در صورت عدم تخلیه و نیز تحویل آپارتمان لغایت مدت مقرر از طرف متصالح، مکلف به تادیه وجه التزامی به مبلغ ………… ریال بازای هر روز تاخیر در وجه مصالح بوده و هرگونه ادعا و اعتراض بعدی را در هر مرجع در اینخصوص از خود سلب و ساقط نمود.  

۴- متصالح لغایت ……….. سال شمسی متعهد به تادیه مبلغ  ………… ریال بازای هر ماه برای سال اول و با افزایش سالیانه ………. درصد در وجه مصالح می باشد. 

۵- متصالح به موجب این سند ضمن اقرار صریح ، قطعی و منجز شرعی و قانونی مبنی بر عدم وجود هرگونه حقی اعم از مالکیت و غیر آن در خصوص عین و منافع یک قطعه زمین  بمساحت ……….. مترمربع واقع در ……….. بشماره پلاک ………. فرعی از   ………… اصلی بخش   …………… به شماره چاپی ………….. ملکی و متصرفی مصالح، ضمن عقد خارج لازم هرگونه ادعا و اعتراض بعدی علیه مصالح و هر شخص حقیقی و حقوقی و در هر مرجع اعم از اداری و قضایی و غیر آن را راجع به عین و منافع و نحوه خرید و انتقال و ثمن المعامله پرداختی و غیر آن از خود سلب و ساقط نمود.

۶- متصالح ضمن قبول تادیه کلیه هزینه های فرزندان مشترک (………….. و ………….. ) شاغل به تحصیل در خارج از کشور و عدم وجود هرگونه تعهدی در این مورد از طرف مصالح، و نیز پذیرش تادیه مبلغ ………… ریال از طرف مصالح جهت هزینه فرزندان مشترک فوق الذکر، متعهد به استرداد وجه مرقوم عندالمطالبه مصالح گردید. 

 ۷-با توجه به توافقات حاصل فیمابین، متصالحین متعهد گردیدند که در اسرع وقت نسبت به رفع ممنوع الخروجی یکدیگر موضوع کلاسه پرونده های ………………… و ……………..  اقدام نمایند و در اجرای این تعهد هر یک از متصالحین ملتزم به اعطای یک فقره وکالت بلاعزل با دارا بودن کلیه اختیارات لازمه جهت مراجعه به مراجع قانونی و ذیربط و تقاضای مختومه نمودن پرونده و رفع ممنوع الخروجی طرف مقابل اقدام نمایند.

۸ – هر یک از طرفین و نامبردگان فوق الذکر و اشخاص ذینفع و نماینده های قانونی ایشان حق مراجعه به کلیه مراجع ذیصلاح جهت اعلام صلح و رضایت طرف مقابل و تقاضای مختومه شدن پرونده های مذکور را دارا می باشند .

 ۹ –هرگونه ادعا و اعتراض و اقامه دعوای طرفین این قرارداد علیه طرف مقابل با منشاء گذشته یا حال تحت هر عنوان از عناوین حقوقی و کیفری و غیره باطل ، ساقط ، مردود و غیر قابل استماع میباشد.

 ۱۰ – کلیه پرونده های مطروحه طرفین در زمان تنظیم این سند در هر مرحله اعم از بدوی ،تجدیدنظر، فرجام ، اجرایی و غیر آن چه آنکه منجر به صدور رای گردیده و یا خیر اعم از  ابلاغ شده یا نشده مشمول این صلحنامه خواهد بود .

۱۱- اسقاط کلیه خیارات خصوصا” خیار غبن هرچند فاحش از طرفین به عمل آمد.

نمونه دوم:

مورد صلح 1- کلیه حقوق مالی و مطالبات مصالح ناشی از نکاحیه شماره                              تنظیمی دفتر ازدواج ………… اعم از مهریه و صداق و مطالبات معوق و اجرت المثل و نفقه و غیر آن (باستثناء آنچه تادیه گردیده) و مجموعا” کلیه دیون و واجبات قراردادی ، قانونی و شرعی که به موجب نکاحیه مذکور و نیز قوانین و مقررات جاری بر ذمه متصالح مستقر گردیده است . ۲- کلیه دعاوی فعلی و مطروحه و غیر مطروحه متعاملین نسبت به یکدیگر با منشاء نکاح فوق چه آنکه مطرح و منجر به صدور رای گردیده و یا در جریان رسیدگی بوده و اعم از نهایی و قطعی و بدوی و اجرایی در هر یک از مراجع بدوی و تجدیدنظر و فرجام و غیر آن خصوصا” پرونده های شماره ………. شعبه ……….. .

مال الصلح: مبلغ ………….. ریال وجه رایج جمهوری اسلامی ایران که نقدا” به مصالح تادیه گردید باقرار.

شرایط – ضمن العقد شرط و مقرر گردید:

 ۱ – متصالح متعهد به طلاق مصالح گردیده و در اجرای تعهد مذکور ملتزم به اعطای یک فقره وکالت بلاعزل با دارا بودن کلیه اختیارات لازمه جهت مطلقه نمودن خود (مصالح) از زوجیت متصالح و نیز حق توکیل غیر و همزمان با تنظیم این سند گردید.

۲- بموجب این سند دعاوی پرونده های فوق الذکر مصالحه گردید و هرگونه ادعا و اعتراض طرفین در خصوص دعاوی فوق و نیز دعاوی آتی نامبردگان ناشی از پرونده های مذکور در هر مرجع اعم از اداری ، انتظامی ، قضایی و شبه قضایی و غیر آن سلب و ساقط و دعاوی مطروحه نیز مختومه اعلام شد.

۳- هر یک از طرفین و نامبردگان فوق الذکر  حق مراجعه به کلیه مراجع ذیصلاح جهت اعلام صلح و رضایت طرف مقابل و تقاضای مختومه شدن پرونده های مذکور را دارا می باشند.

۴- هرگونه ادعا و اعتراض و اقامه دعوی آتی طرفین این قرارداد علیه طرف مقابل  با منشاء صلح فوق الذکر تحت هر عنوان از عناوین حقوقی و کیفری و غیره باطل ، ساقط ، مردود و غیر قابل استماع بوده و کلیه اسناد و مدارک اعم از چک، سفته، رسید، تعهد نامه ، قرارداد و غیره باطل ، بلا اثر ، ساقط و اقاله شده محسوب میشود .

۵- کلیه پرونده های مطروحه طرفین با منشاء صلح و پرونده های مذکور در زمان تنظیم این سند در هر مرحله اعم از بدوی ، تجدیدنظر، فرجام ، اجرایی و غیر آن چه آنکه منجر به صدور رای گردیده و یا خیر اعم از  ابلاغ شده یا نشده مشمول این صلحنامه خواهد بود  .

۶ – در صورت عدم تحقق طلاق به هر نحو و هر دلیل خارج از اراده مصالح(زوجه) نامبرده حق فسخ این قرارداد را خواهد داشت .

۷- اسقاط کافه خیارات خصوصا” خیار غبن هر چند فاحش از طرفین به عمل آمد . مفاد مواد ۱۶ و ۱۸ آئین نامه اجرای مفاد اسناد رسمی تفهیم گردید .

ضمنا” کلیه مدارک و نسخه سند تحویل ذینفع گردید و مفاد سند تنظیمی همراه با قوانین و مقررات مرتبط به طرف / طرفین تفهیم شد و ذینفع اقرار نمود از مفاد سند مطلع گردیده و هزینه های قانونی نیز مطابق قوانین و مقررات وصول گردید مستند به بند ب ماده ۳۴ آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی امضاء کننده با اقرار به اطلاع از قوانین و مقررات مرتبط با این سند اعلام و اظهار نمود, مفاد سند به اینجانب تفهیم و از آن مطلع شدم.

به قلم همکار فرهیخته  سید احسان سیدی زاده دفتر اسناد رسمی ۱ بجنورد 

بیشتر بدانیم

اقرارنامه زوجیت

سوال: ۱. زوجه قصد صلح مهریه خود را در قبال مبلغی طی  سه قسط آتی صلح نماید  آیا شرط فاسخ نیز گذاشته شود؟

 در صورت عدم پرداخت اقساط آیا مهریه به حالت قبل باز میگردد و عنوان مهریه دارد و زوجه میتواند روال پرونده اجرایی خود را ادامه دهد؟

 نحوه توضیح شرط فاسخ به چه نحو است؟

۲. پس الان رضایت جهت مختومه کردن پرونده‌های اجرایی نوشته نشود؟؟ چون قصد رضایت هم دارند!!

 ۳. در خصوص بند اول نوشته شود تا وقتی که اولین قسط پرداخت نشود یا تمام اقساط؟؟

۴. آیا تنظیم‌ رضایت نامه راجع به مختومه کردن پرونده های در حال رسیدگی  در تضادی با عدم پرداخت اقساط و  ادامه پرونده اجرایی در آتی ندارد؟

پاسخ: 

۱.  اگر زوجه دارد پرونده و دعوای اجرایی را صلح می کند

اشکالی ندارد که صلح نامه به دو صورت ۱. به صورت مشروط۲. یا به صورت معلق تنظیم شود .

۱. اگر در صلح نامه شرط شود که چنانچه متصالح قسط اول مال الصلح را نداد عقد صلح خود به خود منفسخ می گردد

در این صورت این شرط ، شرط تعلیق انحلال عقد محسوب می شود و عقد منحل می شود و زوجه می تواند پرونده را پیگیری کند

 ولی باید اضافه شود تا وقتی اولین قسط پرداخت نشده است متصالح حق استفاده از این سند را جهت مختومه نمودن پرونده اجرایی ندارد.

۲. اگر در صلحنامه شرط شود که چنانچه متصالح هر یک از اقساط را پرداخت نکرد مصالح حق فسخ معامله را دارد .

این شرط، شرط فاسخ عقد محسوب می شود و برای مصالح حق فسخ ایجاد می کند که می تواند از آن استفاده نموده یا نکند.

اما اگر عقد صلح را فسخ کرد می تواند بابت بقیه مهریه پرونده اجرایی را تعقیب نماید.

بهرحال بابت اقساط مال الصلح باید قبوض اقساطی صادر شود.

۲. مقصودم قسط اول است.

۳.  زوجه می تواند رضایت بدهد و بابت مهریه چک یا پول بگیرد در این صورت زوج می تواند رضایت نامه را به دایره اجرا بدهد و پرونده مختومه می شود.

۴. ترتیبات مقرر در پرونده با تنظیم رضایت نامه رسمی منتفی می شود

می ماند نیم عشر اجرایی که وقتی زوج رضایت نامه را به اجرا می برد تا پرونده را مختومه کند از ایشان وصول خواهد شد و هیچ جای نگرانی وجود ندارد.

سوال:  برای تنظیم سند صلح عمری با حق فسخ به دارایی طبق روال استعلام دادیم بنا به موافقت مصالح و متصالح و  تماس تلفنی ممیز دارایی اظهار میکند جواب نامه را میتواند بدهد با حق فسخ و منافع درقالب صلح معوض  که مالیات الان اخذ شود و دیگر ضریب اضافه در آینده نخورد  آیا بنظر اساتید محترم اشکالی برای سند ما پیش نمی آید و یا باید تغییری در سند بدهیم؟  با تشکر از پاسخ شما  عزیزان

پاسخ: تنظیم سند صلح حقوق کلا” به دو صورت میسر است:

۱ – بلاعوض

۲- معوض

پس هر نوع سند صلحی مثل صلح حقوق به شرط عمری یا صلح حقوق با حق فسخ به نفع متعاملین یا غیر نیز مشمول این قاعده است.

و سازمان امور مالیاتی مکلف است مالیات آن‌ را در صورت استعلام دفترخانه محاسبه و وصول نماید.

اما بر اثر  استنباط غلط سازمان امور مالیاتی از ماده (ظاهرا”) ۲۶۵ قانون مالیاتهای مستقیم اگر سند صلح حقوق مشروط به حق فسخ یا به شرط عمری به صورت معوض تنظیم شود اداره امور مالیاتی ، مالیات آن را هنگام تنظیم سند وصول می کند.

ولی اگر صلح بلاعوض باشد آن را درآمد اتفاقی محسوب و در زمان فوت مصالح به نرخ آن روز مالیات آن‌ را محاسبه و وصول می کند.

به هرحال دفترخانه مشکلی ندارد. ولی مشکل متوجه مردم بیچاره است.

سوال: همانگونه که مستحضرید پیش از این درخواست برای تنظیم سند صلح عمری بسیار بود و پدرمادرها اکثرا املاک را به فرزندان خود صلح عمری میکردند  ولی اخیرا بدلیل ترسی که مردم از پرداخت زیاد مالیات در صلح عمری دارند  از ما میخواهند سند انتقال را گونه ای تنظیم نماییم   که در عین حال که منافع برای انتقال دهنده حفظ شود ولی این انتقال مشمول درآمدهای اتفاقی و چند برابرشدن  نشود  .

حال سوال اینست که اگر در این موارد که پدر یا مادر میخواهند تا زمانیکه زنده هستند خودشان در ملک سکونت داشته باشند  اگر ما سند را بصورت  قطعی غیرمنقول تنظیم کنیم و در آن حق سکنی برای فروشنده  قرار دهیم آیا مالیات فقط همان یکدست هست که بمانند همه اسناد قطعی همان ابتدا پرداخت میکنند یا اینکه بعدا مشمول مالیات بیشتر میشود؟

دوم اینکه اگر ملک بصورت قطعی به فرزند منتقل شود چون ممکن است بعدا بدلایلی مثل اجرای مهریه یا بدهکاریهای زیاد فرزندان ، ملک توقیف شود و به مزایده گذاشته شود آیا حق سکنی تضمین محکمی برای پدر و مادر میباشد؟

برخی همکاران نظر دارند که در این مواقع  خیار فسخ بمدت مشخص برای فروشنده بگذاریم تا هر وقت بخواهد از فسخ استفاده کند.

آیا میتوان هم خیار فسخ گذاشت و هم حق سکنی؟  در این حالت مالیاتش چگونه میشود؟

پاسخ: اگر متعاملین ملاحظاتی مثل بازداشت ملک بابت مهریه دارند باید سند به صورت صلح حقوق با حق فسخ تنظیم شود اگر واقعا نمی خواهند در ملک سکونت کنند لازم نیست حق انتفاع به نفع مصالح برقرار شود مگر واقعا چنین قصدی داشته باشند که از منافع مادام‌العمر خودشان استفاده کنند اما در این صورت چنین‌ ملکی را هیچیک از متعاملین دیگر نمی توانند اجاره بدهند. البته در حق انتفاع منافع متعلق به متصالح است ولی حق استفاده با مصالح است.

در سند قطعی غیر منقول می توان حق انتفاع به نفع غیر برقرار نمود ولی حق فسخ نمی توان شرط کرد زیرا در این صورت دیگر معامله قطعی محسوب نمی شود فلذا تنها در قالب عقد صلح می توان سند را تنظیم نمود.

برقراری حق انتفاع به نفع غیر مانع از توقیف ملک نیست زیرا حق انتفاع جزء اسباب تملک‌ نیست و منتفع مالک‌ منافع نمی شود بلکه تنها به معنی اجازه استفاده از منافع به نفع غیر می باشد .

اگر سند صلح حقوق با حق فسخ و حق عمری تنظیم کنید اداره امور مالیاتی متاسفانه با تفسیر غلط ماده ۲۶۵یا ۲۶۷ ق م مستقیم مالیات متعلقه را به نرخ زمان فوت مصالح وصول می کند.

البته اگر صلح نامه به صورت ( معوض) تنظیم شود اداره دارایی ناچار می شود در زمان تنظیم سند صلح حقوق مالیات متعلقه را محاسبه و وصول نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجوی پیشرفته اسناد

فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات