متن حقوقی سند صلح عمری با خیار فسخ
مورد مصالحه: ششدانگ يكدستگاه ………… بانضمام ……… و ………… مربوطه عرصتا” و اعيانا” با كليه متعلقات و منضمات شرعيه و عرفيه آن بدون استثنا برويت كامل متصالح رسيده و متصالح با اطلاع كامل از كميت و كيفيت و محل وقوع آن اقدام به انجام مصالحه نموده و مورد مصالحه را نيز تصرف نمود .
اسقاط كافه خيارات خصوصا خيار غبن به هر درجه كه باشد باستثناءخيار فسخ از طرفين بعمل امد و به اقراره منافع آن قبلا به كسي واگذار نشده است و متصالح متن ضمن اطلاع كامل از محل وقوع ملك و كميت وكيفيت آن اقدام به انجام مصالحه و اقرار بتصرف وقبض محل مورد مصالحه نمود .
ضمنا مصالح متن ضن العقد به متصالح وكالت داد تا چنانچه در تنظيم اين سند احتمالا اشتباه و يا سهو قلم روي داده باشد نسبت به رفع آن ولو با تنظيم و امضا اقرار نامه اصلاحي بدون انكه در ماهيت اين سند خللي وارد سازد اقدام نمايد .حسب الاظهار متصالحين مورد صلح كاملا با مفاد پاسخ استعلام ثبت و گواهي پايان ساختمان و سند مالكيت مربوطه مطابقت و انطباق كامل داشته و باتوجه به آن مبادرت به انجام معامله نموده اند و متصالح متن اعلام نمود تا اين تاريخ در مورد معامله تغييري داده نشده و با قبول طرح هاي احتمالي شهرداري با مسئوليت خود اقدام به انجام معامله نمود . كليه مدارك توسط متعاملين به دفتر خانه ارائه و اصالت آن از جانب ايشان تاييد گرديد .
اين سند با حق خيار فسخ براي مصالح در زمان حيات مصالح مي باشد خيار فسخ اين سند تا مدت 50 سال شمسي بدون حضور متصالح و بدون پرداخت مال الصلح با خود مصالح است و كه هر زمان بخواهد در اين دفترخانه يا دفتر خانه ديگري بالنفسه وشخصا” مصالحه را فسخ نمايدو پيس از انجام تشريفات قانوني مورد مصالحه مجددا در مالكيت مصالح مستقر خواهد شد بنحويكه اين حق قائم به شخص بوده و پس از فوت وي حق مذكور به قائم مقام قانوني و وراث ايشان انتقال نمي يابد و چنانچه مصالح پيش از انقضا زمان پنجاه سال دعوت حق را لبيك گفت مورد صلح ملك طلق و بلامعارض متصالح خواهد بود .
متصالحين فوق متضامنا مسئول كسر پرداخت احتمالي حق الثبت به خزانه دولت مي باشند و چنانچه اضافه پرداختي در هر مورد داشته باشند از آن صرف نظر مينمايند .ضمن العقد بين طرفين مقرر گرديد كه چنانچه مورد معامله تا تاريخ فوق بابت حقوق دولتي و انشعابات مربوطه (اعم از مصرفي و تفكيك وتغيير قطر انشعاب و فاضلاب ) و برق و گاز بدهي معوقه داشته باشند كه متصالح وجهي از اين بابت پرداخت نمايد حق دارد وجوه مزبور را با ارائه قبوض و مدارك مربوطه از مصالح كه ايشان نيز متعهد پرداخت مي باشند دريافت نمايد بخشنامه 90/135730 مورخ 1390/7/26 سازمان ثبت جهت تعويض سند مالكيت وصدور سند مالكيت كاداستري به طرفين ومتصالح تذكر و تفهيم گرديد .
اين سند باستناد قانون تسهيل اسناد مصوب مجلس شوراي اسلامي مورخ 1385/06/05 تنظيم گرديده مراتب عدم اخذ مفاصا حساب شهرداري به خريدار تفهيم گرديد مورد قبول وي قرار گرفت و متضامنا متعهد پرداخت كليه بدهي به اداراه شهرداري و ساير ادارات گرديدند.به طرفين سند بالاخص متصالح تذكر داده شد كه مسئوليت سردفتر و دفترخانه تاميزان مبلغ مندرج در اين سند ميباشد و نسبت به مازاد مبلغ مندرج در اين سند مسئوليتي نخواهد داشت.
مستند به بند ب ماده 34 آيين نامه قانون دفاتر اسناد رسمي امضا كننده ، با اقرار به اطلاع از قوانين و مقررات مرتبط با اين سند اعلام و اظهار نمود ، مفاد سند به اينجانب تفهيم و از آن مطلع شدم .
جهت ملاحظه مدارک تنظیم سند صلح عمری با خیار فسخ به قسمت مدارک تنظیم سند املاک مراجعه بفرمایید: مدارک تنظیم سند املاک
با سلام ، بعضی از مطالب تکراری میباشد
سلام
لطفا مورد مشابهی که برخورد کردید بفرمایید تا سریع رفع گردد
سپاس از نوجه تان
سلام. ببخشید چرا روی قبض متصالح تاکید داشتید؟ عقد صلح که عینی نیست؟
درود بر شما
بله درست می فرمایید
اصولا عقد بدون تسلیم محقق میگردد ولیکن در عقود عینی همچون وقف ،هبه ، عمری ، رقبی ،سکنی ، که همگی از احسانات هستند و در عقود غیر معوض این امر استثنا می باشد و در بیشتر حالات صلح به صورت غیر معوض صورت می گیرد لذا تاکید بر قبض از این جهت بوده و نظر به اینکه قبض و تسلیم از آثار عقد صحیح می باشد و تسلیم و عقد به هم رابطه ای متقابل و نزدیک دارند تصریح ان در اسناد می تواند به قوت سند و رفع هرگونه ابهامی که خلل به سند وارد نماید کمک کند.
سلام در صلح عمری ملکی مصالح شرط گذاشته استفاده از منافع مورد تا زمانی که مصالح در قید حیات است با مصالح است چه تفسیری از این شرط میشه؟ حق انتفاع برای خودش نگه داشته یا مالکیت منافع رو؟ در هر حالت میتونه با این شرط ملک رو به شخصی غیر ازخودش اجاره بده یا منتقل کند؟
با سلام
حق انتفاع از منافع ملک برای ایشان محفوظ است و چنانچه شرط مباشرت نشده باشد می تواند منافع را اجاره دهد
خیلی عالی
سلامپدرم۳ دانگ از مغازه بنام صلح عمرا کردن وتمام منافع بنامخود و حق فسخ ۵۰ ساله میخاستم بدونم اگه همسرم مهریه رو اجرا بزاره میتواند ملک را تصرف کند و این که بعد اجرای مهریه پدرم میتواند قرار داد را فسخ کند
سلام
امکان تصرف ملک تا زمان حیات پدر برای هیچ کس ممکن نیست
و بله حتی اگر به جهت اجرای مهر توقیف شود پدرتون می توانند فسخ کنند
سلام
مال الصلح تعیین نشده است
سلام متن فوق جهت درج در متون حقوقی است و برای فیلد مبلغ سردفتران شخصا بنا به شرایط ارباب رجوع تصمیم میگیرند از جمله شرایط معوض یا غیر معوض بودن مال الصلح می باشد.
سلام
1- آیا برای ملک فاقد سند هم دفترخانه سند صلح عمری تنظیم میکند؟
2- برای اعیان ملکی که عرصه آن موات اعلام شده است و در نتیجه مالکیت عرصه متعلق به دولت است ولی اعیان آن همچنان در تصرف مالک اعیان است چطور؟
3- آیا اصولاً دفترخانه جهت تنظیم اسناد صلح نسبت به اموال غیرمنقول مکلف به اخذ استعلامات ثبتی است؟
با تشکر
درود
برای املاکی که سند رسمی به نام مصالح ویا فروشنده نیست نمی توان سند رسمی تنظیم نمود مستند تنظیم سند رسمی الزاما باید سند رسمی باشد
توجه شما رو به این نکته جلب میکنم که بموجب قانون انتقال املاک ثبت یا در جریان ثبت باید بموجب سند رسمی باشد .
دفاتر جهت انتقال ویا تنظیم هر نوع سندی در خصوص املاک مکلف به اخذ استعلام از اداره ثبت املاک می باشند