متن حقوقی سند صلح عمری با خیار فسخ
مورد مصالحه: ششدانگ یکدستگاه ………… بانضمام ……… و ………… مربوطه عرصتا” و اعیانا” با کلیه متعلقات و منضمات شرعیه و عرفیه آن بدون استثنا برویت کامل متصالح رسیده و متصالح با اطلاع کامل از کمیت و کیفیت و محل وقوع آن اقدام به انجام مصالحه نموده و مورد مصالحه را نیز تصرف نمود .
اسقاط کافه خیارات خصوصا خیار غبن به هر درجه که باشد باستثناءخیار فسخ از طرفین بعمل امد و به اقراره منافع آن قبلا به کسی واگذار نشده است و متصالح متن ضمن اطلاع کامل از محل وقوع ملک و کمیت وکیفیت آن اقدام به انجام مصالحه و اقرار بتصرف وقبض محل مورد مصالحه نمود .
ضمنا مصالح متن ضن العقد به متصالح وکالت داد تا چنانچه در تنظیم این سند احتمالا اشتباه و یا سهو قلم روی داده باشد نسبت به رفع آن ولو با تنظیم و امضا اقرار نامه اصلاحی بدون انکه در ماهیت این سند خللی وارد سازد اقدام نماید .حسب الاظهار متصالحین مورد صلح کاملا با مفاد پاسخ استعلام ثبت و گواهی پایان ساختمان و سند مالکیت مربوطه مطابقت و انطباق کامل داشته و باتوجه به آن مبادرت به انجام معامله نموده اند و متصالح متن اعلام نمود تا این تاریخ در مورد معامله تغییری داده نشده و با قبول طرح های احتمالی شهرداری با مسئولیت خود اقدام به انجام معامله نمود . کلیه مدارک توسط متعاملین به دفتر خانه ارائه و اصالت آن از جانب ایشان تایید گردید .
این سند با حق خیار فسخ برای مصالح در زمان حیات مصالح می باشد خیار فسخ این سند تا مدت ۵۰ سال شمسی بدون حضور متصالح و بدون پرداخت مال الصلح با خود مصالح است و که هر زمان بخواهد در این دفترخانه یا دفتر خانه دیگری بالنفسه وشخصا” مصالحه را فسخ نمایدو پیس از انجام تشریفات قانونی مورد مصالحه مجددا در مالکیت مصالح مستقر خواهد شد بنحویکه این حق قائم به شخص بوده و پس از فوت وی حق مذکور به قائم مقام قانونی و وراث ایشان انتقال نمی یابد و چنانچه مصالح پیش از انقضا زمان پنجاه سال دعوت حق را لبیک گفت مورد صلح ملک طلق و بلامعارض متصالح خواهد بود .
متصالحین فوق متضامنا مسئول کسر پرداخت احتمالی حق الثبت به خزانه دولت می باشند و چنانچه اضافه پرداختی در هر مورد داشته باشند از آن صرف نظر مینمایند .ضمن العقد بین طرفین مقرر گردید که چنانچه مورد معامله تا تاریخ فوق بابت حقوق دولتی و انشعابات مربوطه (اعم از مصرفی و تفکیک وتغییر قطر انشعاب و فاضلاب ) و برق و گاز بدهی معوقه داشته باشند که متصالح وجهی از این بابت پرداخت نماید حق دارد وجوه مزبور را با ارائه قبوض و مدارک مربوطه از مصالح که ایشان نیز متعهد پرداخت می باشند دریافت نماید بخشنامه ۹۰/۱۳۵۷۳۰ مورخ ۱۳۹۰/۷/۲۶ سازمان ثبت جهت تعویض سند مالکیت وصدور سند مالکیت کاداستری به طرفین ومتصالح تذکر و تفهیم گردید .
این سند باستناد قانون تسهیل اسناد مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ ۱۳۸۵/۰۶/۰۵ تنظیم گردیده مراتب عدم اخذ مفاصا حساب شهرداری به خریدار تفهیم گردید مورد قبول وی قرار گرفت و متضامنا متعهد پرداخت کلیه بدهی به اداراه شهرداری و سایر ادارات گردیدند.به طرفین سند بالاخص متصالح تذکر داده شد که مسئولیت سردفتر و دفترخانه تامیزان مبلغ مندرج در این سند میباشد و نسبت به مازاد مبلغ مندرج در این سند مسئولیتی نخواهد داشت.
مستند به بند ب ماده ۳۴ آیین نامه قانون دفاتر اسناد رسمی امضا کننده ، با اقرار به اطلاع از قوانین و مقررات مرتبط با این سند اعلام و اظهار نمود ، مفاد سند به اینجانب تفهیم و از آن مطلع شدم .
جهت ملاحظه مدارک تنظیم سند صلح عمری با خیار فسخ به قسمت مدارک تنظیم سند املاک مراجعه بفرمایید: مدارک تنظیم سند املاک
با سلام ، بعضی از مطالب تکراری میباشد
سلام
لطفا مورد مشابهی که برخورد کردید بفرمایید تا سریع رفع گردد
سپاس از نوجه تان
سلام. ببخشید چرا روی قبض متصالح تاکید داشتید؟ عقد صلح که عینی نیست؟
درود بر شما
بله درست می فرمایید
اصولا عقد بدون تسلیم محقق میگردد ولیکن در عقود عینی همچون وقف ،هبه ، عمری ، رقبی ،سکنی ، که همگی از احسانات هستند و در عقود غیر معوض این امر استثنا می باشد و در بیشتر حالات صلح به صورت غیر معوض صورت می گیرد لذا تاکید بر قبض از این جهت بوده و نظر به اینکه قبض و تسلیم از آثار عقد صحیح می باشد و تسلیم و عقد به هم رابطه ای متقابل و نزدیک دارند تصریح ان در اسناد می تواند به قوت سند و رفع هرگونه ابهامی که خلل به سند وارد نماید کمک کند.
سلام در صلح عمری ملکی مصالح شرط گذاشته استفاده از منافع مورد تا زمانی که مصالح در قید حیات است با مصالح است چه تفسیری از این شرط میشه؟ حق انتفاع برای خودش نگه داشته یا مالکیت منافع رو؟ در هر حالت میتونه با این شرط ملک رو به شخصی غیر ازخودش اجاره بده یا منتقل کند؟
با سلام
حق انتفاع از منافع ملک برای ایشان محفوظ است و چنانچه شرط مباشرت نشده باشد می تواند منافع را اجاره دهد
خیلی عالی
سلامپدرم۳ دانگ از مغازه بنام صلح عمرا کردن وتمام منافع بنامخود و حق فسخ ۵۰ ساله میخاستم بدونم اگه همسرم مهریه رو اجرا بزاره میتواند ملک را تصرف کند و این که بعد اجرای مهریه پدرم میتواند قرار داد را فسخ کند
سلام
امکان تصرف ملک تا زمان حیات پدر برای هیچ کس ممکن نیست
و بله حتی اگر به جهت اجرای مهر توقیف شود پدرتون می توانند فسخ کنند
سلام
مال الصلح تعیین نشده است
سلام متن فوق جهت درج در متون حقوقی است و برای فیلد مبلغ سردفتران شخصا بنا به شرایط ارباب رجوع تصمیم میگیرند از جمله شرایط معوض یا غیر معوض بودن مال الصلح می باشد.
سلام
۱- آیا برای ملک فاقد سند هم دفترخانه سند صلح عمری تنظیم میکند؟
۲- برای اعیان ملکی که عرصه آن موات اعلام شده است و در نتیجه مالکیت عرصه متعلق به دولت است ولی اعیان آن همچنان در تصرف مالک اعیان است چطور؟
۳- آیا اصولاً دفترخانه جهت تنظیم اسناد صلح نسبت به اموال غیرمنقول مکلف به اخذ استعلامات ثبتی است؟
با تشکر
درود
برای املاکی که سند رسمی به نام مصالح ویا فروشنده نیست نمی توان سند رسمی تنظیم نمود مستند تنظیم سند رسمی الزاما باید سند رسمی باشد
توجه شما رو به این نکته جلب میکنم که بموجب قانون انتقال املاک ثبت یا در جریان ثبت باید بموجب سند رسمی باشد .
دفاتر جهت انتقال ویا تنظیم هر نوع سندی در خصوص املاک مکلف به اخذ استعلام از اداره ثبت املاک می باشند
سلام وقت بخیر آیا میتوان حق فسخ رادر سند صلح مادام الحیات مصالح قرار داد یا خیر؟
درود
در خصوص این شرط که آیا مدت عمر یا به عبارتی خیار شرط مادام العمر صحیح است یا خیر بین حقوقدانان و فقیهان امامیه اختلاف است
به نقل دو تن از بزرگان فقه در اینجا اشاره میشود
مرحوم آقای نائینی(رضوان الله علیه) فرمودند که مدت باید مضبوط باشد یک، اگر مجهول باشد باطل است گذشته از اینکه باید معین باشد باید محدود هم باشد دو، پس اگر شرط بکنند خیار داشته باشند مادام العمر این صحیح نیست
مرحوم آقای خوئی(رضوان الله علیه) نقد دارند این نقد ظاهراً وارد است که مدت خیار باید معلوم باشد اما لازم نیست محدود باشد اگر بگوید مادام العمر هم باز کافی است و اگر کسی چون عاقلاً عالماً دارند اقدام میکنند
عمده محل اختلاف آنجاست که شرط مجهول است یعنی مدت شرط مجهول است و این شرط را غالباً فتوا به بطلانش دادند.
معمولا مدت برای شرط فسخ قرار می دهم تادر مواجهه با سلیقه های مختلف قضایی صاحب حق متضرر نشود اینطور محکم تر و بی شک و ریب می باشد.
اما از لحاظ حقوقی همانطور که،اداره حقوقی دادگستری هم نظر داده است قرار دادن شرط به مدت عمر مشروط له یا مشروط علیه یا شخص ثالث بلااشکال است زیرا انسان مدت عمر متعارف و شناخته شده ای دارد که اقل واکثری دارد
همچنین ممکن است درج این شرط موجب کاهش قیمت مورد معامله شود ولذا تصور غبن منتفی می باشد مضافا به اینکه این شرط معمولا واصولا در عقود،مسامحه ای و احسانی درج می شود و موضوع تعادل مالی در درجه اول اهمیت نیست مانند عقود تعادلی
همچنین جهل به عوضین منتفی است چون در سند مشخصات مورد،معامله و قیمت ان به صراحت قید می گردد .
یک نکته را می خواهم به این بحث اضافه کنم و آن اینکه درج چنین شرطی در معاملات قطعی میسر نیست
زیرا معامله قطعی در برابر معامله با حق استرداد قرارمی گیرد که در آن برابر تبصره یک ماده ۳۳ قانون ثبت تملک واقع نمی شود.
برابر تبصره مرقوم کلیه معاملات با حق استرداد ولو آن که در ظاهر معامله با حق استرداد نباشد ، مشمول جمیع مقررات راجع به معاملات با حق استرداد خواهد بود اعم از این که بین متعاملین محصور بوده و یا برای تامین حق استرداد اشخاص ثالثی را به ای نحو کان مداخله داده باشند.
خوب ملاحظه می کنیم براساس این تبصره درج شرط فسخ در معاملات قطعی سبب تزلزل معامله و عدم مملک بودن آن می شود و اگر حتی مشروط له هم به شرط عمل نکند بازهم معامله قطعی نخواهد شد،و تنها مشروط له یا،وراث او می توانند درخواست صدور اجراییه برعلیه فروشنده براساس ماده ۳۴ قانون ثبت بنمایند.
بنابراین توصیه بنده این است چنین شروطی را تنها در صلحنامه ها درج نمایید که تابع احکام و شرایط بیع نیستند که درج شرط به مملک بودن یا نبودن آنها لطمه ای نمی زند .
زیرا اساسا در عقد صلح چنین امری اگر موردنظر باشد یا نباشد لطمه ای به صحت آن نمی زند اما در عقد بیع اگر بخواهد مملک نباشد با مقتضای ذات عقد بیع در تعارض قرار می گیرد.
هرچند رویه اداره ثبت ظاهرا بر خلاف قانون می باشد.
درود بر شما
مصالح سند در مدتی که در سند قید شده حق فسخ خواهد داشت و انتقال مورد صلح حقوق ایشان را تضییع نمیکند
در زمان برگزاری مزایده و تنظیم سند انتقال باید به موضوع حق فسخ مصالح توجه میشده و این امر به شما متذکر می شدند
مورد مصالحه: ششدانگ یکدستگاه ………… بانضمام ……… و ………… مربوطه عرصتا” و اعیانا” با کلیه متعلقات و منضمات شرعیه و عرفیه آن بدون استثنا برویت کامل متصالح رسیده و متصالح با اطلاع کامل از کمیت و کیفیت و محل وقوع آن اقدام به انجام مصالحه نموده و مورد مصالحه را نیز تصرف نمود .
اسقاط کافه خیارات خصوصا خیار غبن به هر درجه که باشد باستثناءخیار فسخ از طرفین بعمل امد و به اقراره منافع آن قبلا به کسی واگذار نشده است و متصالح متن ضمن اطلاع کامل از محل وقوع ملک و کمیت وکیفیت آن اقدام به انجام مصالحه و اقرار بتصرف وقبض محل مورد مصالحه نمود .