فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات

معاملات وکالتی

5/5
معاملات وکالتی

استفاده از وکالت بلاعزل یا سند وکالتی در خرید و فروش به دلیل مشغله‌های کاری و همچنین تسهیل در انجام معاملات، در جوامع امروزی رواج پیدا کرده است. این نوع وکالتنامه‌ها به مردم امکان می‌دهد تا از طریق نماینده‌ای (معمولاً وکیل) ملک خود را به فروش برسانند یا با خریدار به توافق برسند. این نکته مهم است که هر فردی قبل از استفاده از وکالت بلاعزل، با موارد قانونی، محاسن و پیامدهای آن آشنا باشد. در این مقاله قصد داریم به موضوع معاملات وکالتی که یکی از خدمات دفتر اسناد رسمی بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

وکالت در لغت

وکالت در قانون مدنی به عنوان یک عقد قرار دادی تعریف می‌شود که در آن یکی از طرفین، طرف دیگر را به عنوان نماینده‌ خود می‌نمایدو به او نیابت می دهد . این نماینده (وکیل یا وکالت‌گیرنده) نماینده و جانشین وکالت دهنده و یا همان موکل بوده و در حدود اختیاراتی که در وکالتنامه قید شده میتواند به انجام معامله اقدام کند.

بنابراین، اثر اصلی وکالت نیابت است. وکیل بعنوان نماینده موکل عمل می‌کند و به جای او در انجام اموری که موضوع وکالت هستند، عمل می‌نماید. این عقد به موکل امکان می‌دهد که فردی دیگر را به عنوان نماینده خود در انجام کارهای خاصی که برایش در وکالتنامه تعریف کرده  و از خدمات وی بهره‌مند شود.

بعد از خواندن مقاله معاملات وکالتی، می‌توانید مقاله مرتبط وکالت به چه معناست؟ را بخوانید.

معامله وکالتی

معاملات وکالتی، به معنای نیابت از سوی فروشنده به  خریدار هست تا به انجام معامله حتی با خود اقدام و معامله را در دفتر اسناد رسمی ثبت کند پس در عالم حقوق انتقالی صورت نگرفته گر چه در عرف انتقال حقوق مالکیت از فروشنده به خریدار بدون انتقال سند قطعی می‌باشد. در این نوع معاملات، در عرف چنین پنداشته می شود که فروشنده ملک یا خودرو را به خریدار انتقال می‌دهد، اما در زمان انجام معامله، سند مالکیت به نام خریدار ثبت نمی‌شود و به جای آن، یک وکالتنامه صادر می‌شود که به خریدار حقوق و وظایف مالک جهت انتقال مالکیت را نیابت می‌دهد.

ریسک‌هایی در این نوع معاملات وجود دارد. اگر وکیل یا فردی که نامش در وکالتنامه آمده است، در طول معامله فوت کند یا در موردی ناتوان شود، ممکن است مشکلاتی در انتقال سند مالکیت به خریدار به وجود آید. همچنین، در برخی موارد، اشخاص بعد از انجام معامله وکالتی، ادعاهایی در خصوص مالکیت یا اختیارات در مورد ملک یا خودرو مطرح کنند که می‌تواند به مشکلات حقوقی منجر شود.

بعد از خواندن مقاله معاملات وکالتی، می‌توانید مقاله مرتبط انواع وصیت نامه را بخوانید.

تفویض وکالت یعنی چه؟

تفویض وکالت به معنای انتقال حقوق  وکیل ناشی از وکالت به یک وکیل دیگر است. وکالت به معنای اجازه دادن به وکیل برای نمایندگی و انجام امور حقوقی و قانونی به نمایندگی از سوی  موکل است. هنگامی که وکیل  تصمیم می‌گیرد وکالت خود را به وکیل دیگری تفویض کند، به این معنی است که تمامی اختیارات ناشی از وکالت را به وکیل جدید انتقال می‌دهد و از آن به بعد وکیل جدید مسئولیت نمایندگی و انجام امور حقوقی موکل را بر عهده می‌گیرد.

تفویض وکالت یعنی چه؟

خطرات خرید ملک وکالتی

استفاده ازوکالت  بلاعزل یا سند وکالتی ملک در برخی موارد می‌تواند مزایا و فوایدی داشته باشد، مانند تسهیل در انجام معاملات و کاهش هزینه‌ها و زمان مورد نیاز برای انتقال ملکیت. با این حال، باید توجه داشت که معاملات وکالتی نیز ممکن است با مشکلات و معضلاتی همراه باشد. بعضی از مشکلات و معضلات خرید ملک وکالتی شامل موارد زیر باشد:

۱. عدم امکان اطمینان کامل از  اعتبار وکالتنامه

گاهی ممکن است در صحت و قانونی بودن وکالتنامه شک داشته باشید  و احتمال وجود تقلب یا سوءاستفاده وجود داشته باشد. گرچه اصالت و اعتبار وکالتنامه های از شهریور ماه سال ۱۳۹۲ در سامانه ثبت انی به راحتی قابل بررسی است ولیکن ممکن است برخی از شرایط مانند رضایت موکل و عدم حجر او در زمان انجام معامله به جهت عدم حضور وی جای تشکیک باشد. و همچنین در مورد وکالتنامه های قبل از شهریور سال ۱۳۹۲ متاسفانه امکان جعل بسیار است.

۲. عدم امکان کنترل مستقیم بر معامله

با استفاده از وکالت بلاعزل یا سند وکالتی، فروشنده نمی‌تواند مستقیماً در معامله حضور داشته باشد و معامله را کنترل کند. این ممکن است باعث نارضایتی و عدم رضایت فروشنده شود.

۳. ریسک قانونی

استفاده از وکالت بلاعزل یا سند وکالتی ممکن است با ریسک‌های قانونی همراه باشد. مثلاً، در صورتی که حدود اختیارات وکیل در وکالتنامه به طور نادرست و ناقص تنظیم شود  ممکن است مشکلات حقوقی بوجود آید.

۴. مسئولیت‌های مالی و حقوقی

فروشنده همچنان ممکن است در برخی موارد مسئولیت‌های مالی و حقوقی نسبت به ملک داشته باشد.  مواردی مثل بازداشت ملک و یا بدهی مالیاتی و یا شهرداری و یا تامین اجتماعی،  متاسفانه امکان بررسی این موارد در زمان انجام وکالت نیست و بعدها جهت انتقال ، وکیل را دچار مشکلات بسیاری خواهد کرد و یا حتی شخص فروشنده پس از تنظیم وکالتنامه ممنوع المعامله شود در این مواقع خریدار به جهت عدم امکان بررسی این موارد در زمان تنظیم وکالتنامه ممکن است متضررشود و یا در صورت ممنوع المعامله شدن موکل امکان تنظیم سند رسمی انتقال غیر ممکن شود .

۵-امکان ابطال وکالت به دلیل فوت و حجر موکل

وکالت از عقود جایز می باشد و وکیل هر زمان می تواند وکیل را عزل و خود به مورد وکالت اقدام کند و حتی  اگر برای این مشکل چاره اندیشی شود و ضمن عقد خارج لازمی حق عزل وکیل از سوی موکل ساقط شود مشکل بزرگنری همچنان به قوت خود باقی است در صورت فوت موکل و یا محجوریت وی به جهت جنون و سفاهت وکالت باطل و وکیل نمی تواند از وکالت بلاعزل جهت انجام مورد وکالت و انتقال موضوع وکالت به خود و یا دیگری استفاده و سند رسمی انتقال را در دفتر اسناد رسنی ثبت کند

 

۶- عدم درج اختیارات کامل

به علاوه، خریدار نیز باید به دقت وکالتنامه را مورد بررسی قرار داده و اطمینان حاصل کند که که وکالتنامه شامل تمامی نکات لازم باشد مواردی از جمله تصریح به حق اخذ ثمن معامله توسط وکیل ،امضا ذیل اسناد و قراردادها ، حق اسقاط خیارات و همچنین اختیار جهت قبول تعهد کشف فساد و بسیار موارد دیگر وجوددارد که می تواند در زمان تنظیم سند انتقال ایجاد مشکل کند.

 

۷- اخذ حساب دوران وکالت از جانب موکل

و یک موضوع بسیار مهم در مورد معاملات وکالتی که از چشم خریداران پنهان می ماند و ممکن است مورد سوء استفاده فروشندگان در اینده قراربگیرد امر حساب دورران وکالت است.

پیشتر گفتیم وکیل فرد امین از سوی موکل می باشد که به او  اختیار انجام معامله به شرط رعایت غبطه و صلاح موکل داده شده است لذا موکل می تواند بعدها به بهانه اخذ حساب دوران وکالت شما را جهت اثبات پرداخت ثمن معامله و موارد بسیار دیگر دچار زحمت و ترس و نگرانی کند لذا انجام معامله به صورت وکالتی به هیچ وجه از سوی حقوقدانان توصیه نمی شود.

۸- انجام وکالت از سوی خود وکیل

در معاملات وکالتی موکل به وکیل جهت انجام معامله وکالت و نیابت می دهد این بدان معنا است که شخص موکل هم به صورت قانونی می تواند به مورد وکالت اقدام و مورد معامله را به هر کس که تمایل داشت انتقال دهد و وکالت مانع انتقال نخواهد بود.

در صورت انتقال و معامله به صورت قطعی و محضری دیگر فروشنده هیچ حقی برای فروش مورد معامله را ندارد و در صورت انجام این عمل  مرتکب عمل مجرمانه انتقال مال غیر خواهد و عملش وصف کیفری دارد اما در معاملات وکالتی چنین وصفی نداشته و عمل موکل انتقال مال خود می باشد.

           بنا به  دلایل فوق به هیچ عنوان توصیه به معاملات وکالتی نمی کنیم و در صورت ضرورت فورا نسبت به انتقال قطعی و محضری مورد وکالت اقدام کنید 

 

محاسن معاملات وکالتی

استفاده از وکالت بلاعزل در خرید و فروش می‌تواند برای افرادی که به دلایلی نمی‌توانند شخصاً حضور داشته باشند مانند زمانی که امکان حضور در مکان مشخص در زمان معین را ندارید و یا به جهت عدم اشراف به مسایل حقوقی و قراردادی و معاملات از حضور خود در بنگاه دچار تردید و ترس هستید  و یا به جهت سفر وتحصیل فرصت همراهی و حضور در بنگاه و محضر را ندارید  می تواند برای شما گزینه ای ، آسانتر و مناسبتر باشد. این امر معمولاً با توافقات قبلی بین طرفین و توسط وکیل یا نماینده انجام می‌شود.

معاملات وکالتی محاسنی دارد که بعضی از مفاد قانونی و محاسن استفاده از وکالت عبارتند از:

۱. تسهیل در انجام معاملات

این نوع وکالت به افراد امکان می‌دهد تا با اعتماد به وکیل یا نماینده خود، در فعالیت‌های خرید و فروش ملک یا معاملات دیگر شرکت کنند.

۲. حفاظت از منافع

وکیل یا نماینده مسئولیت حفاظت از منافع موکل خود را در انجام معامله بر عهده دارد و باید با دقت و مطابق با قوانین و مقررات عمل کند.برابر قانون وکیل وظیفه رعایت غبطه و مصلحت موکل را دارد و در اکثر مواقع  وکالت به افراد امین و قابل اعتماد داده می شود و این می تواند از مزایای وکالت باشد که به شما این امکان را میدهد در زمان معامله  فردی امین و با اطلاعات کافی از طرف شما اقدام به انجام معامله کند.

۳. صرفه‌جویی در زمان و هزینه

استفاده از وکالت بلاعزل می‌تواند زمان و هزینه‌های مربوط به حضور شخصی در معاملات را کاهش دهد، بخصوص برای افرادی که به دلیل مشغله‌های کاری و سفر یا سایر دلایل نمی‌توانند به صورت حضوری شرکت کنند.

نکات مهم هنگام معاملات وکالتی

فردی که وکالت را به عهده می‌گیرد، وکیل یا نماینده ، مسئولیت حقوقی و عملکرد صحیح در انجام وکالت را بر عهده دارد. این شامل تمامی مراحل قانونی و فرایند معامله، حفاظت از منافع موکل، کنترل قوانین و مقررات مربوطه و اطمینان از صحت مدارک و وثایق است.

در معاملات وکالتی، نکات زیر را هنگام معاملات وکالتی رعایت کنید:

۱. اعتبار وکالتنامه

در معاملات ، قبل از انجام معامله، اعتبار وکالتنامه را از دفترخانه تنظیم کننده سند، کتباً استعلام کنید.

۲. تنظیم  مبایعه نامه

مبایعه نامه و وکالتنامه به همراه یکدیگر نیازمند هستند و هیچگاه فقط با اعتبار تنظیم وکالتنامه معامله انجام ندهید.

۳. محدودیت زمانی وکالتنامه

برای جلوگیری از سوء استفاده در آینده، اطمینان حاصل کنید که وکالتنامه صادره محدودیت زمانی ندارد.

۴. اجتناب از وکالتنامه‌های کلی

از انجام معامله بواسطه وکالتنامه‌های کلی که مربوط به اموال منقول و غیرمنقول موکل باشد و یا موکلین افراد متعددی مانند وراثتی و شراکتی باشند، اجتناب کنید.

۵. انتقال رسمی ملک

در صورت انجام معامله با وکالت رسمی مانند املاک در رهن بانک‌ها، در کمترین زمان ممکن به انتقال رسمی ملک اقدام کنید.

۶. مطالعه دقیق وکالتنامه تفویضی

اگر معامله از طریق تفویض وکالت انجام می‌شود، وکالتنامه اولیه و اصلی که پایه و اساس معامله است، با دقت مطالعه شود تا مشخص شود وکیل دارای اختیارات کامل و بلاعزل است.

۷. قید حق دخالت و اجرا

در تنظیم سند وکالت بلاعزل، قید شود که موکل حق دخالت و اجرای مورد وکالت را از خود سلب و ساقط کرده است، زیرا موکل همچنان قادر به اجرای مورد وکالت است. و همچنین سلب حق موکل در اخذ حساب دوران وکالت نیز از وی سلب شود و البته حق ضم وکیل و ضم امین نیز از وی سلب و ساقط شود.

معاملات وکالتی املاک

معاملات وکالتی املاک

معاملات وکالتی در واقع معاملاتی هستند که در آن فروشنده سند رسمی را به نام خریدار انتقال نمی دهد  و به جای آن، وکالت می‌دهد تا خریدار بتواند کارهای انتقال سند را شخصا انجام دهد. این نوع معامله در مورد خرید و فروش خودرو و همچنین در مورد خرید و فروش ملک مشاهده می‌شود.

دلایل مختلفی برای انجام معاملات وکالتی وجود دارد. به عنوان مثال، ممکن است ملکی در رهن  باشد و فروشنده بخواهد با استفاده از معامله وکالتی به فروش آن بپردازد. همچنین، می‌تواند به دلیل عدم اخذ پایان‌کار یا وجود جریمه‌های شهرداری، انتقال سند را به تعویق بیندازد. در بعضی موارد، فروشنده ممکن است به دلایل مالیاتی نخواهد که هزینه های مالیاتی و مالیات انتقال  را بپردازد و از این روش برای اجتناب از پرداخت مالیات استفاده کند.

همچنین، در بعضی موارد فروشنده ممکن است عجله داشته باشد و بخواهد به سرعت ملک را بفروشد، اما به دلیل طولانی بودن فرآیند انتقال سند، از معامله وکالتی استفاده کند. علاوه بر این، ممکن است ملک در رهن بانک باشد و به علت عدم امکان پرداخت بدهی بانکی و  فک رهن  و انتقال سند، از معامله وکالتی استفاده شود.

خطرات خرید ملک وکالتی

معاملات وکالتی دارای برخی از خطرات است که باید در نظر گرفته شوند. برخی از این خطرات معاملات وکالتی املاک عبارت است از:

۱. عدم قطعیت در انتقال مالکیت

در معاملات وکالتی، سند مالکیت اصلی هنوز به نام فروشنده است و تا زمانی که انتقال سند قطعی صورت نگیرد، خریدار به طور کامل مالک ملک نمی‌شود. این موضوع ممکن است خطراتی مانند فوت و حجر موکل و یا ممنوع المعامله شدن فروشنده و همچنین احتمال بروز اختلافاتی بین طرفین را به همراه داشته باشد.

۲. خطر وابستگی به فروشنده

در معاملات وکالتی، خریدار وابسته به فروشنده است تا وقتی که انتقال سند قطعی صورت نگیرد. این بدان معناست که اگر فروشنده فوت کند و یا ممنوع امعامله شود و یا به دلیل بیماری محجور شود در این صورت وکیل دیکر نمی تواند از وکالت استفاده کند.

۳. عدم فسخ و ابطال وکالتنامه

هرچند که در مورد وکالت بلاعزل برخی از افراد تصور می‌کنند که این نوع وکالت غیرقابل عزل است، اما در واقعیت و به صورت  قانونی امکان فسخ وکالت بلاعزل وجود دارد. این امر ممکن است به علت مرگ یا جنون طرفین یا بر اساس شرایط خاص بررسی شود.

 

۴- خطر فروش ملک وکالتی به چند نفر

در وکالت بلاعزل، فروشنده قادر به انتقال ملک به سایر افراد است. حقوق شما  در خطر خواهد بود  ممکن است در صورتی که قرارداد وکالتی متعددی توسط فروشنده انجام شده باشد، حقوق و منافع شما به خطر بیافتد. به عبارت دیگر، اگر فروشنده و در حقیقت موکل شما در وکالت بیش از یک وکالت را برای یک ملک صادر کند، و یا خود شخصا به انجام معامله و انتقال اسناد به دیگری اقدام کند ممکن است در آینده این افراد درخواست انتقال سند قطعی را داشته باشند و این می‌تواند به یک مشکل قانونی منجر شود.و شما را در راهروهای دادگستری به مدت طولانی درگیر دادرسی کند.

معاملات وکالتی خودرو

وکالت خودرو به معنای اعطای  نمایندگی و اختیارات مربوط به فروش خودرو بین دو طرف است. انواع مختلف معاملات وکالتی خودرو شامل موارد زیر می‌شوند:

۱. فروش وکالتی خودرو

در این نوع فروش وکالتی، شما به یک شخص دیگر (که به عنوان وکیل یا نماینده شما عمل می‌کند) اختیار می‌دهید تا به نمایندگی شما در مراحل فروش خودرو عمل کند. این شخص می‌تواند مشتریانی را پیدا کند، قیمت خودرو را مذاکره کند، مبایعه‌نامه را امضا کند و در صورت لزوم با خریدار به مراکز تعویض پلاک مراجعه کند. در این حالت، شما هنوز صاحب خودرو هستید ولی وکیل یا نماینده شما مراحل قانونی فروش خودرو را بر عهده می‌گیرد. وچنانچه در این ایام به دلیل تخلف از مقررات راهنمایی و رانندگی قبض جریمه ای صادر شود به پلاک شما تعلق خواهد گرفت و نظر به اینکه صدور گواهی عدم خلاف آنی و به روز نیست ممکن است این جریمه در پلاک شما باقی بماند . همچنین موضوع خطرناکتر وقوع جرائم عمدی و غیر عمدی است که شما را تا زمان اثبات انتقال خودرو به دیگری دچار مشکلات و درگیرهای دادرسی خواهد کرد.

۲. خرید وکالتی خودرو

در این حالت، شما به یک شخص دیگر اجازه می‌دهید تا به نمایندگی شما، به عنوان خریدار خودرو عمل کند. به عبارت دیگر، این شخص به جای شما می‌تواند مذاکرات خرید خودرو را انجام دهد، قرارداد را امضا کند و مراحل مربوط به خرید خودرو را به صورت کامل به جای شما پیش ببرد.

۳. وکالت تعویض پلاک

در این نوع وکالتی، فروشنده خودرو به خریدار خودرو اختیار می‌دهد تا فقط برای مراحل تعویض پلاک خودرو به نمایندگی او عمل کند. در این حالت، معمولاً مبایعه‌نامه قبل از مراحل تعویض پلاک تنظیم و امضا می‌شود و لازم است جهت رعایت برخی مصالح محدودیت زمانی برای مراجعه به مراکز تعویض پلاک برای خریدار قایل شوید  در این حالت، خریدار به صورت موقت نماینده فروشنده می‌شود تا مراحل تعویض پلاک را انجام دهد. و این نمایندگی رافع مسئولیت های شما بعنوان مالک خودرو نیست.

استعلام سند وکالت نامه

استعلام سند وکالت نامه

برای استعلام وکالت نامه محضری  که از تاریخ بیست و ششم شهریور ماه سال ۱۳۹۲ تنظیم شده باشد می توانید با استفاده از شناسه یکتا سند و رمز تصدیق  به سامانه استعلام وکالت‌نامه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مراجعه (سامانه ثبت من) مراجعه کنید. آدرس اینترنتی این سامانه به دو شکل قابل دسترسی است: my.ssaa.ir و ssaa.ir.

با ورود به این سامانه، متقاضی می‌تواند با استفاده از اطلاعات شناسه سند و رمز تصدیق که در اختیار دارد، اقدام به استعلام وکالت‌نامه خود به روش آنلاین و الکترونیکی نماید. این روش به متقاضی امکان می‌دهد از طریق اینترنت به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری، اعتبار و اصالت وکالت‌نامه خود را بررسی کند. اطلاعات شناسه سند و رمز تصدیق معمولادر صدر اسناد درج می شود.

پس از ورود اطلاعات در سامانه استعلام وکالت‌نامه، سامانه به صورت آنی و الکترونیکی اطلاعات وکالت‌نامه را بررسی کرده و نتیجه را به متقاضی اعلام می‌کند. در صورت تصدیق موفقیت‌آمیز وکالت‌نامه توسط سامانه، متقاضی می‌تواند از صحت و اعتبار وکالت‌نامه خود اطمینان حاصل کند.

توصیه می کنیم عبارات وکالتنامه و مشخصات دقیق موکل و وکیل و مورد وکالت را به دقت بررسی و همچنین عدم تفویض وکالت را به دقت بررسی کنید.

تبدیل سند وکالتی به سند قطعی

برای تبدیل سند وکالتی به سند قطعی، باید مراحل زیر را طی کنید:

۱. تهیه مدارک لازم

ابتدا باید مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. این مدارک شامل سند مالکیت و دیگر مدارکی است که نشان دهنده این است که شما وکیل و نماینده صاحب ملک هستید.

۲. استعلام از ثبت

برای انتقال مورد وکالت به وکیل و یا شخصی که وکیل معرفی میکند از سوی دفتر اسناد رسمی انتقال دهنده مالکیت استعلام ثبتی ارسال خواهد شد و پاسخ استعلام مبنی بر مالکیت موکل و میزان سهم مالکیت وی و عدم بازداشت و محدودیت خواهد بود که دفتر اسناد رسمی تمام این موارد را با سند مالکیت تطبق خواهد داد.

۳. تهیه استعلام و تاییدیه از ادارات دارایی و شهرداری و سایر مراجع

جهت انتقال مورد وکالت به شخص وکیل حتما باید مالیات نقل و انتقال پرداخت و گواهی ماده ۱۸۷ ق م م اخذ شود و همچنین در مورد املاک واقع در حریم شهر چنانچه دارای بنا باشد گواهی پایان کار الزامی است و در مورد املاک فاقد بنا و یا املاک واقع در خارجاز محدوده شهر به فراخور استعلام زمین شهری و یا جهاد کشاورزی و منابع طبیعی و یا دهیاری لازم می باشد

نظر به اینکه این مدارک دارای اهمیت می باشد لذا قبل از انجام معامله وکالتی و عادی به دفتر اسناد رسمی مراجعه و در خصوص مدارک و مستندات لازم حتما مشاوره بگیرید بسیار دیده شده که املاک موات و اراضی ملی از سوی فروشندگان به صورت وکالتی معامله و خریداران دچار خسارات جبران ناپذیری شده اند .و یا به جهت بدهی های شخص موکل ممنوع المعامله بوده و املاک بازداشت بوده لذا در زمان مراجعه وکیل به دفتر اسناد رسمی و درخواست ارائه خدمات و تنظیم سند انتقال متاسفانه با موانع قانونی مواجه و انتقال رسمی ممکن نیست.

۴. مراجعه به دفترخانه

برای تنظیم سند انتقال ، باید به یک دفترخانه ( دفتر اسناد رسمی ) مراجعه کنید. در اینجا، با ارائه مدارک لازم و درخواست تبدیل سند وکالتی به سند قطعی، مراحل لازم انجام خواهند شد. دفترخانه معمولاً گواهی اعتبار  وکالتنامه را اخذ  و پس از انجام مراحل لازم، سند قطعی را صادر می‌کند.

هزینه تبدیل سند وکالتی به قطعی

در عمل، هزینه انتقال سند بسته به توافقات و شرایط معامله متفاوت است و ممکن است در هر معامله متغییر باشد. در برخی موارد، هزینه انتقال سند به صورت بالمناصفه (نصف نصف) بین طرفین معامله تقسیم می‌شود. به عبارت دیگر، هزینه‌های مربوط به انتقال سند شامل حق التحریر، حق الثبت مالیات، عوارض و دیگر هزینه‌های مربوط به مالیات انتقال می باشد براساس توافقات صورت گرفته تقسیم می‌شود. اما به طور کلی، در بسیاری از موارد، هزینه  مالیات انتقال سند بر عهده فروشنده است و هزینه محضر بین خریدار و فروشنده بالمناصفه تقسیم می شود که در اسناد وکالتی به جهت عدم حضور فروشنده تمامی این هزینه ها بر عهده وکیل خواهد بود.

نتیجه گیری

در این مقاله به موضوع معاملات وکالتی پرداختیم. در معاملات وکالتی، معامله‌گر  وکیل را به عنوان نماینده‌ خود معرفی می‌نماید که به جای وی در انجام معامله و انتقال ملکیت عمل کند. همچنین، وکیل در این معاملات مسئولیت حقوقی و همچنین وظیفه رعایت مصلحت موکل را نیز بر عهده دارد.

سوالات متداول

معامله وکالتی چیست؟

معاملات وکالتی، به معنای اعطای نیابت از سوی مالک جهت انتقال حقوق مالکیت از فروشنده به خریدار است این امر بدون انتقال سند قطعی  و بموجب اسناد وکالت است  . در این نوع معاملات، فروشنده به وکیل اجازه می دهد ملک یا خودرو را به خریدار انتقال دهد، اما در زمان انجام اعطای وکالت ، سند مالکیت به نام خریدار ثبت نمی‌شود و به جای آن، یک وکالتنامه صادر می‌شود که به خریدار حقوق و وظایف مالکیت را انتقال می‌دهد.

آیا امکان تبدیل سند وکالتی به سند قطعی وجود دارد؟

برای این منظور باید اسناد و مدارک و وکالتنامه بررسی شود چنانچه وکالتنامه دارای اختیارات جامع جهت انتقال و مدارک کامل و موانع قانونی وجود نداشته باشد با مراجعه به دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند انتقال . امکان تبدیل سند وکالتی به سند قطعی وجود دارد. برای این کار، لازم است مراحل و فرایندهای رسمیتنظیم سند انتقال قطعی را طی کنند. این امر  شامل تهیه مدارک لازم، ارائه به  دفتر اسناد رسمی ، تأیید صحت مدارک و انجام مراحل ثبت و انتقال مالکیت است.

- دیدگاه‌ها -

guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها