فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات

ثبت درخواست تنظیم و بررسی قرارداد آنلاین

درخواست بررسی آنلاین قرارداد - دفتر اسناد رسمی 662

متن حقوقی سند اقرارنامه زوجیت عقد دائم:

بتاریخ تحریر حاضر گردیدند آقای ….. و خانم …… با مشخصات فوق و  بعد الحضور و در نهایت صحت و سلامت و با طیب خاطر و با رضای کامل اقرار و اعتراف صریح قانونی و شرعی نمودند بر این که در تاریخ ………… با رعایت کامل موازین شرعی و به طور عادی با مهریه ………  (عندالمطالبه / عندالاستطاعه) به عقد نکاح دایم یکدیگر در آمده و دارای اولاد به نام‌های ……….. بوده و این عقد کماکان به قوت و اعتبار خود باقی است و هم چنین طرفین اقرار و اعتراف صریح نمودند که زوج همسر دیگری نداشته و نامبردگان با مسئولیت تامه و کامله خود و علم و آگاهی کامل نسبت به اقاریر خود این سند را امضاء نمودند و این ورقه در حکم سند ازدواج نامبردگان می‌باشد. مفاد این سند فقط در نفس اقرار نافذ و معتبر است و این سند بنا به تقاضای مقرین فوق جهت ارائه به اداره ثبت احول ….. تنظیم گردید.

متن حقوقی سند اقرارنامه زوجیت عقد موقت:

حاضر شدند در تاریخ ذیل همین سند آقای …………. و خانم ……….  و بعدالحضور در کمال صحت و سلامت روحی و روانی کامل اقرار  نمودند در تاریخ  ………….. با قرائت  صیغه نکاح موقت شرعی مذکور در مساله   ۲۳۶۹ توضیح المسائل حضرت امام خمینی (ره) باقصد و هدف صرفا محرمیت  و جهت آشنایی بیشتر برای ازدواج دائم به قصد برقراری نکاح موقت به مدت ۹ ماه جاری نموده و ایجاب صیغه شرعی از ناحیه زن به شرح زوجتک نفسی فی المده المعلومه علی المهر المعلوم و قبول صیغه شرعی به شرح “قبلت ” از ناحیه مرد به زبان عربی عینا  از متن مساله ۲۳۶۹ توضیح  المسائل حضرت امام خمینی (ره) صحیحا  با تعیین مهر معلوم قرائت و نیز شرط گردید که آداب و نزاکت های اخلافی- اداری و شرعی را به نحو کامل رعایت و به جهت رعایت شئونات شغل و شئونات زن هیچگونه ملاقات  حضوری در محل کار وی نداشته باشند

 دفتر اسناد رسمی ۶۶۲ تهران 

بیشتر بدانیم

  • ماده ۳۲ قانون ثبت احوال

طلاق، رجوع و بذل مدت که در دفتر رسمی طلاق به ثبت نرسیده باشد با ارائه اقرارنامه رسمی در اسناد ثبت احوال طرفین ثبت خواهد شد. ازدواج‌هایی که در دفاتر رسمی ازدواج به ثبت نرسیده باشد در صورت وجود شرایط زیر در اسناد سجلی زن و شوهر ثبت خواهد شد:

  1. ارائه اقرارنامه رسمی مبنی بر وجود رابطه زوجیت بین متقاضیان ثبت واقعه ازدواج.
  2. در موقع تنظیم اقرارنامه سن زوج از بیست سال تمام و سن زوجه از هجده سال تمام کمتر نباشد.
  3. اقرار زوجین به این‌که در تاریخ اعلام واقعه طرفین در قید ازدواج دیگری نمی‌باشند.
    تبصره – نمایندگان ثبت احوال مکلفند پس از ثبت واقعه رونوشت اقرارنامه را به دادسرای محل ارسال نمایند.

.

یادآوری :

  1. در موقع تنظیم اقرارنامه سن زوج از بیست سال تمام و سن زوجه از هیجده سال تمام کمتر نباشد. اما با توجه به اصلاحات ماده ۲۱۰ قانون مدنی در باره سن بلوغ و اصلاح سن ازدواج برای زن و مرد نظریه همکار گرامی جناب آقای کریمی منفرد قابل اجرا می باشد یعنی زوجه با دارا بودن ۱۳ سال و زوج باداشتن ۱۵ سال سن می توانند نسبت به تنظیم اقرار نامه زوجیت در دفترخانه اقدام نمایند.
  2. ذکر زمان وقوع عقد.
  3. ذکر مکان وقوع عقد.
  4. ذکر شرایط مقرر شده ضمن عقد (باظهار طرفین).
  5. ذکر مهریه مقرر و میزان و نحوه پرداخت آن (به اظهار طرفین).
  6. و اقرار ضمنی مقرین به اینکه زوج همسر دیگری ندارد
  7.  در برخی از بخشنامه ها  مقرر شده است که قید مذهب نامبردگان نیز در اقرارنامه لازم است. ولیکن قید مذهب در اقرارنامه لازم نیست و تفحص از حریم خصوصی محسوب و ممنوع است.

.

نظریه شماره ۸۴۶۷/۷ ـ ۱۳۸۶/۱۲/۱۹ اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه اشعار می‌دارد:

«علی‌الاصول اقرارنامه‌های رسمی زوجیت که در اجرای ماده ۳۲ قانون ثبت احوال مصوب ۱۳۵۵ با اصلاحات بعدی با مراجعه و توافق زوجین واجد شرایط قانونی در دفتر اسناد تنظیم می‌شود، شامل زمان و مکان وقوع عقد نکاح و شرایط ضمن عقد و مهریه و میزان و نحوه پرداخت آن و اینکه مرد همسر دیگری ندارد، می‌باشد به استناد چنین اقرارنامه رسمی، مراتب ازدواج زوجین در اسناد سجلی آنان ثبت می‌شود و موضوع ثبت همان ازدواج با وصف مذکور بشرح بالا، در دفتر ازدواج منتفی است.»

اشخاصی که می‌توانند جهت ثبت ازدواج مراجعه و اقدام نمایند:

زوجینی که با یکدیگر ازدواج شرعی نموده‌اند می‌توانند با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی محل اقامت نسبت به تنظیم اقرارنامه رسمی زوجیت که در آن  مشخصات زوجین بطور کامل قید و تاریخ دقیق ازدواج درج شده باشد اقدام نموده و با ارائه اقرارنامه رسمی و اصل شناسنامه خود درخواست ثبت آن را در سند سجلی و شناسنامه خود از اداره ثبت احوال محل اقامت و یا محل صدور شناسنامه خود بنمایند.

اقرارنامه زوجیت

چگونگی ثبت ازدواج در اسناد سجلی و شناسنامه‌های زوجین

احدی از زوجین با ارائه مدارک فوق الذکر می‌تواند به نزدیکترین اداره ثبت احوال محل سکونت مراجعه و به درخواست ثبت واقعه را در شناسنامه‌ها بنماید که به دو صورت ذیل عمل خواهد شد:

  • چنانچه محل صدور شناسنامه‌ها ثبت احوال محل مراجعه شود با بررسی اسناد و صدور تاییدیه مربوطه ظرف یکروز واقعه در اسناد سجلی زوجین و شناسنامه‌ها درج و تحویل می‌شود
  • چنانچه محل صدور شناسنامه‌ها و یا یکی از آنها اداره ثبت احوال دیگری باشد با استعلام از اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه (شناسنامه‌ها)‌ گواهی مربوطه مبنی براینکه طرفین ازدواج در قید زوجیت دیگری نمی‌باشند اخذ و سپس در شناسنامه‌ها و سند سجلی درج می‌گردد.
guest

10 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بهروز سواری
بهروز سواری
۱۴۰۲/۱۲/۱۹ ۰۸:۴۵

با سلام از زحمات شما کمال تشکر وسپاس را دارم خیلی عالی بود

شرفی
شرفی
۱۴۰۱/۰۲/۱۹ ۱۷:۵۱

با سلام و تشکر
با توجه به امکان ثبت واقعه ازدواج از عادی به رسمی در دفاتر ازدواج هنوز امکان تنظیم اقرار نامه زوجیت در دفاتر اسناد رسمی وجود دارد یا خیر؟ و بخشنامه ای نافی این صلاحیت دفاتر اسناد رسمی صادر شده یا خیر؟

کریم
کریم
۱۴۰۱/۰۷/۲۰ ۱۴:۵۴

بنام خدا.با سلام.
پدر بنده این اواخر فوت کردند.ایشان بازنشسته بودند.برای برقراری مستمری آن مرحوم به همسرش به بیمه تامین اجتماعی مراجعه کردیم.بیمه به سند ازدواج ایراد گرفته که عقد دائم در آن ذکر نشده.در سند ازدواج آنها که در سال ۵۹ در دفتر خانه اسناد رسمی تنظیم شده نوشته نوع سند اقرار زوجیت.مشخصات هردو ذکر شده ومقدار مهریه.الان ما چکار کنیم وضعیت مادرمان از نظر پزشکی ومالی بد است وگر بیمه ومستمری او وصل نشود محکوم به مرگ است.ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید

مریم
مریم
۱۴۰۲/۰۷/۳۰ ۰۰:۳۱

با سلام
حدود ۱۸ ماه پیش همسرم فوت شده و بعد از طی مراحل قانونی حکم دادگاه مبنی بر اثبات زوجیت و ثبت در دفترخانه را گرفتم ولی دفترخانه ادعا میکنند برای ثبت نیاز به نماینده دادگاه و دو شاهد بجز وراث متوفی هست

59MBvqh59
59MBvqh59
۱۴۰۲/۱۱/۰۷ ۲۱:۱۳

باسلام، با توجه به این که ردیف ۸۰ مجموعه بخشنامه های ثبتی که بیان می دارد:((تنظیم اقرارنامه زوجیت با توجه به بند۲ماده۳۲قانون ثبت احوال در صورتی که سن زوج ۲۰سال و زوجه۱۸سال باشد، بلااشکال است.)) کماکان طبق قسمت ب بخشنامه شماره ۱۴۰۱/۱۸۳۰۴ مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۴ ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به قوت خود باقی است و همچنین کد ۶۰۳ مجموعه بخشنامه های ثبتی که به صورت ضمنی تنظیم اقرارنامه زوجیت را در دفاتر اسناد رسمی مجاز دانسته است ، که این بخشنامه هم طبق قسمت ب بخشنامه شماره۱۴۰۱/۲۲۰۷۷ مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۱۰ ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام شده که با توجه به قوانین و مقررات ناظر بر موضوع دارای موضوعیت و قابلیت اجرا بوده و به قوت خود باقی است، بنابراین با وجود تنقیح بخشنامه های ثبتی ، هنوز بخشنامه های ثبتی دفاتر اسناد رسمی را از تنظیم اقرارنامه زوجیت با رعایت قانون ثبت احوال منع نکرده است.

بهارک نیک بخت
بهارک نیک بخت
۱۴۰۲/۱۱/۰۸ ۱۱:۵۸

آیا در اقرارنامه زوجیت مهریه قید می شود و در صورت تعیین مهریه می توان نسبت به آن تقاضای صدور اجراییه کرد ؟