فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات

ثبت درخواست تنظیم و بررسی قرارداد آنلاین

درخواست بررسی آنلاین قرارداد - دفتر اسناد رسمی 662

اقرار افزایش مهریه

افزایش مهریه نیز بعد از عقد ازدواج منع قانونی وجود دارد اما زوجین می توانند در قالب سایر اسناد تعهدآور مالی یا عقود حقوقی مهریه را توافقی میان خود افزایش دهند.لذا تنظیم سند اقرار افزایش مهریه پیشنهاد نمی شود 

افزایش مهریه پس از وقوع عقد عنوان مهریه را ندارد و در واقع تقبل دین توسط زوج محسوب می‌شود.صدق عنوان مهریه را نداشته و اعمال مقررات موضوع مهریه وجهی نخواهد داشت.

افزایش مهریه زوجه پس از عقد نکاح طی سند اقرارنامه یا هر سند رسمی دیگر عنوان مهریه را نداشته و این افزایش می‌تواند دین و تعهدی بر ذمه زوج باشد که لازم‌الوفاء بوده و بر همین اساس زوجه می‌تواند در صورت عدم پرداخت آن از طرف زوج اقامه دعوی نموده و این دعوی قابل استماع می‌باشد و عدم امضاء زوجه ذیل سند مذکور تاثیری در تعهد زوج ندارد.

بررسی رویه قضایی توافق بر افزایش مهریه بعد از عقد

 

۱. تاریخ رأی نهایی: ۱۳۹۳/۰۸/۰۳

شماره رأی نهایی: ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۷۲۰۰۷۴۸
مرجع صدور: شعبه ۱۲ دیوانعالی کشور
چنانچه بعد از عقد نکاح میزان مهریه افزایش یابد، این امر دین تلقی می‌شود و قابل مطالبه است؛ اما آثار حقوقی، شرعی و قضایی مهریه بر آن بار نمی‌شود.

۲. تاریخ رأی نهایی: ۱۳۹۳/۱۰/۱۷

شماره رأی نهایی: ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۰۲۰۱۷۷۱
مرجع صدور: شعبه ۲ دادگاه تجدیدنظر استان تهران
مهر المسمی در زمان عقد همان است که طرفین برآن توافق نمودند و افزایش آن بعد از عقد شرعاً به عنوان مهریه صحیح نیست؛ اما یک تعهد مالی مستقل محسوب می‌شود.

۳. تاریخ رأی نهایی: ۱۳۹۳/۰۴/۱۱

شماره رأی نهایی: ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۳۰۰۰۵۳۰
مرجع صدور: شعبه ۳۰ دادگاه تجدیدنظر استان تهران
افزایش مهریه پس از عقد نکاح، به‌موجب اقرارنامه رسمی، باطل بوده و مشمول ماده ۱۰ قانون مدنی نیز نیست.

۴. تاریخ رأی نهایی: ۱۳۹۳/۰۵/۱۱

شماره رأی نهایی: ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۶۸۰۰۴۹۴
مرجع صدور: شعبه ۸ دیوانعالی کشور
چنانچه مهریه از مبلغ ذکرشده در عقد نکاح به رقم جدیدی افزایش یابد، میزان افزایش‌یافته مشمول عنوان مهریه نمی‌شود و در نتیجه در صورت درخواست گواهی عدم امکان سازش توسط مرد، دادگاه نباید به پرداخت میزان افزایش‌یافته حکم دهد.

۵. تاریخ رأی نهایی: ۱۳۹۳/۰۶/۲۹

شماره رأی نهایی: ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۱۱۰۱۰۳۷
مرجع صدور: شعبه ۱۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران
درصورتی‌که در زمان عقد مهرالمسمی تعیین شود، مهریه همان است و در صورت اضافه کردن بعدی آن طی توافق، مهریه محسوب نشده اما تعهد جدیدی است که زوج باید به آن پایبند باشد.

 

آیا راهکاری برای افزایش مهریه پیشنهاد می کنید ؟

بله تنظیم سند ذمه مبنی بر تعهد به تسلیم مال در زمان مشخص میتواند راهکار خوبی باشد .

اگر می خواهید تعهد منجز مالی برای زوج ایجاد کنید . اولا این کار باید بدون توجه به عقدنامه و به عنوان یک تعهد مستقل صورت گیرد زیرا براساس رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری دفاتر اسناد رسمی از تنظیم سند راجع به کاهش ویا افزایش مهریه منع شده اند. بنابراین این سند دیگر ارتباطی به عقد نامه ندارد .

ثانیا سند ذمه نوشته شود یعنی بدهکار پرداخت مبلغ معینی را در ظرف مدت معین یا در سررسید زمان معینی برعهده گیرد که به متعهد له بپردازد.

ثالثا در آن صورت دیگر لزومی ندارد که به سکه ها اشاره شود که محاسبه آن جهت وصول حقوق دولتی دشوار است. بلکه می توان معادل ریالی انرا در سند قید نمود. رابعا هزینه های قانونی (حق الثبت و حق التحریر ) باید براساس مبلغ مندرج در سند وصول شود چون سند مالی است.

guest

4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سحر قادری
سحر قادری
۱۳۹۹/۱۱/۰۹ ۰۴:۲۱

سلام اگر بعد از عقد من به خاطر خانواده همسرم ۱۰۰تا سکه مهریه ام را ببخشم. بعد با رضایت همسرم صد سکه به صورت رسمی به من متعهد بشود …امکان دارد ؟و اینکه چه فرقی با مهربه دارد در رمتن طلاق.

سیدسیاوش
سیدسیاوش
۱۴۰۲/۰۴/۰۹ ۱۶:۳۵

چنانچه قایل به این باشیم که دین جداگانه تلقی میشود نوعا نقض غرض است ونظریه ی فقهی فقهای شورای نگهبان عبث وبیهوده می باشد