فیلترهای عمومی
دقیقا همین عنوان
جستجو در عناوین
جستجو در متن محتوا
فیلتر بر اساس سبک محتوا
نوشته‌ها
برگه‌ها
پایگاه مستندات

ماجرای تعویض پلاک ۲ میلیونی چیست

ماجرای تعویض پلاک ۲ میلیونی چیست؟ گزارش منتشر شده در پایگه اطلاع رسانی افکارنیوز

 

در روز‌های اخیر گزارشی از شیوه جدید اخذ مالیات نقل و‌ انتقال خودرو در فضای مجازی منتشر شده که بازتاب زیادی داشته است.

به نقل از سایت افکارنیوز، با شیوه جدید اخذ مالیات نقل‌و‌انتقال خودرو که الزاماً مالیات خودرو قبل از مراجعه به مراکز تعویض پلاک اخذ می‌شود، یک تعویض پلاک ساده برای خودروی حدود ۱۵۵ میلیونی (با درنظر گرفتن حذف هزینه ثبت در دفاتر اسناد رسمی) حدود ۲ میلیون تومان برای شما آب می‌خورد.» موضوعی که این روز‌ها ذهن بسیاری از مردم را درگیر کرده و این شائبه را به وجود آورده که منازعه بر سر برگ سبز خودرو برای درآمد بیشتر بوده است. این در حالی است که پیش از این هم این هزینه‌ها از جمله مالیات، عوارض شهرداری و هزینه پلاک خودرو را هنگام ثبت سند در دفاتر رسمی باید پرداخت می‌کردید.

 

ماجرا چیست؟

در روز‌های اخیر گزارشی از شیوه جدید اخذ مالیات نقل‌و‌انتقال خودرو در فضای مجازی منتشر شده که بازتاب زیادی داشته است. البته کلیات آن گزارش را پیش از این خواندید. اما بعد از بالا گرفتن دعوا بر سر «برگ سبز خودرو» و مقاومت دفاتر اسناد رسمی برای اجبار مالکان وسایل نقلیه در ثبت نقل و انتقال خودرو در دفاتر و در نهایت صدور بخشنامه دادستان‌کل کشور مبنی بر رسمی بودن برگ سبز خودرو و اختیاری بودن ثبت در دفاتر اسناد رسمی، تقریباً از اواسط سال گذشته مراجعات مردمی به دفاتر برای ثبت نقل و انتقال خودرو به حدود صفر رسید. اما در این میان، با توجه به عدم ثبت نقل و انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی، مسئله دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو که قبلاً هنگام ثبت در دفاتر اخذ می‌شد، تبدیل به یک مسئله شد.

 

زمانی برای دریافت مالیات

پیش از این دفاتر اسناد رسمی هنگام ثبت سند از شما فیش واریزی برای مالیات نقل و انتقال خودرو را دریافت می‌کردند که با حذف آن باید نحوه دریافت آن مشخص می‌شد. بر اساس تفاهم نیروی انتظامی و سازمان امور مالیاتی، مقرر شد از ششم فروردین‌ماه امسال، مالکین وسایل نقلیه پیش از مراجعه به مراکز تعویض پلاک، ملزم به پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو معادل یک درصد ارزش خودرو برای خودرو‌های داخلی و ۲ درصد ارزش خودرو برای خودرو‌های وارداتی شوند! سازوکار اجرای این شیوه اخذ مالیات نقل و انتقال خودرو هم به این صورت تعبیه شده است که در زمان حاضر برای اخذ نوبت اینترنتی تعویض پلاک، ابتدا باید وارد درگاه سازمان امور مالیاتی شوید و مبلغ کامل مالیات نقل و انتقال خودروی خود را به‌صورت برخط پرداخت کنید و در ادامه با مراجعه به سامانه نوبت‌دهی تعویض پلاک ناجا زمان مدنظر برای تعویض پلاک را انتخاب کنید. با این شیوه جدید اخذ مالیات نقل و انتقال خودرو، عملاً بدون پرداخت مبلغ مالیات خودرو، دیگر امکان اخذ نوبت تعویض پلاک در هیچ مرکزی در کشور وجود نخواهد داشت.

 

چرا باید تعویض پلاک کنیم؟

بر اساس قانون، از سال ۸۳، پلاک خودرو ملاک عمل است به‌طوری‌که برابر با قانون راهنمایی و رانندگی، اگر فک پلاک قبلی و نصب پلاک جدید انجام نشود و خودرو توسط فروشنده به خریدار تحویل شود، در این صورت از نظر سیستم شماره‌گذاری، مالک اصلی همچنان فروشنده است و تخلفات نیز به نام او ثبت و اعمال خواهد شد. در این زمینه یک کارشناس آگاه به امور شماره‌گذاری خودرو اظهار می‌کند: با توجه به این که پلاک متعلق به خودرو نیست و مادام العمر به نام شخص صادر می‌شود، به همین دلیل چنان چه تخلفی با پلاک قبلی صورت گیرد صاحب اصلی خودرو که اقدام به تعویض پلاک نکرده است باید پاسخ گو باشد.

 

مطلب فوق در مورخه ۱۴۰۱/۰۱/۲۲ در سایت افکار نیوز منتشر شده به رسم امانت عین مطلب در این نوشتار منعکس گردید ولیکن توجه خوانندگان محترم به نکات ذیل جلب می شود: 

  • برگ سبز خودرو و چند ابهام بزرگ …
  • برای معامله خودرو و ثبت سند، به برگ سبز اکتفا نکنید و حتما به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنید

یکی از مهمترین مسائل حقوقی امروز جامعه اختلاف نظرها در خصوص سند خودرو است. در این مورد چند نکته از منظر قانونی و حقوقی حائز اهمیت است که شهروندان عزیز باید آن را بدانند:

  1. اولا طبق ماده ۱۹۰ قانون مدنی، از جمله شرایط اساسی صحت عقود و قراردادها اعلام صریح قصد و رضایت طرفین است که اگر نباشد معامله باطل و تحت شرایطی غیر نافذ است. در حالیکه طرفین هیچگونه امضایی به عنوان خریدار و فروشنده ذیل برگ سبز درج نمیکنند.
  2. ثانیا به موجب ماده ۳۳۸ قانون مدنی معلوم بودن ثمن (قیمت) از ارکان اساسی عقد بیع است و بدون آن معامله باطل خواهد بود. در حالیکه ثمن (قیمت) معامله و نحوه پرداخت آن در برگ سبز خودرو معلوم نیست
  3. ثالثا از ارکان اساسی هر عقد، داشتن دو طرف به عنوان طرفین آن ( خریدار _ فروشنده ) است در حالیکه در برگ سبز خودرو حتی طرفین عقد مشخص نیستند! و معلوم نیست که مالکیت از چه شخصی منتقل گردیده است
  4. رابعا طبق مواد ۳۹۶ تا ۴۵۷ قانون مدنی، طرفین معامله پس از وقوع آن در ده مورد حق فسخ معامله را دارند که به همین جهت هم عرفا در تنظیم قراردادهای فروش، شرطی تحت عنوان اسقاط کافه خیارات درج می‌شود تا معاملات قطعی باشد و امکان برهم زدن عقد وجود نداشته باشد. در حالیکه در برگ سبز در این خصوص تعیین تکلیف نگردیده است
  5. خامسا هر قرارداد با توجه به اینکه در قالب کدامیک از عقود معین قانونی قرار گیرد، احکام خاص خود را دارد در حالیکه نوع عقد در برگ سبز صادره از ناجا مشخص نیست.

 

✍ بنابراین با توجه به وجود مشکلات فوق امکان ابطال برگ سبز خودرو در دادگاه‌ها وجود دارد. از این رو به خریداران محترم پیشنهاد می‌کنم که جهت جلوگیری تضییع حقوق خود، سند قطعی انتقال اتومبیل را در دفاتر اسناد رسمی تنظیم نمایند.

هرگاه به اعتبار و جایگاه و آثار و فواید اسناد رسمی و جود و فعالیت دفاتر اسناد رسمی در جامعه ای بی اعتنائی شود بدون تردید شاهد بروز آثار و نتایج زیانبار روابط اجتماعی پر تنش و معضلات حقوقی قضائی در جامعه خواهیم بود وبه تبع آن نیز مشغله زائد دستگاه قضا (ازدحام در دفاتر خدمات قضائی) را در پی خواهد داشت وبالعکس آن با اعتنای به اسناد رسمی ، شاهد بهداشت و آرامش وثبات حقوقی در جامعه خواهیم بود این تناسب رابطه تنگاتنگ با یکدیگر خواهد داشت که متاسفانه مسئولان از آن غافل هستند

- دیدگاه‌ها -

guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها